Home / Algemeen / Van der Raad houdt vertrouwen in Vlug & Vaardig

Van der Raad houdt vertrouwen in Vlug & Vaardig

Het uit de derde klasse gedegradeerd Vlug & Vaardig hoopte dit seizoen in de vierde klasse B weer de weg terug omhoog te kunnen vinden. Door een chaotische nederlaag tegen TOB, na een 4-1 voorsprong werd met 5-6 verloren, zijn de Amsterdammers naar de achtste plaats gezakt.

“We spelen op het moment erg wisselvallig”, zegt trainer Edwin van der Raad over de eerste negen wedstrijden van het seizoen. “Bovendien vind ik dat we teveel moeite hebben met het maken van doelpunten en ze ook te makkelijk weggeven.” Ondanks de matige start houdt de oefenmeester het vertrouwen dat het voor Vlug & Vaardig een mooi seizoen kan worden. “We kunnen in deze competitie van iedereen winnen. Dat zeg ik niet uit arrogantie. Maar omdat ik vind dat onze selectie, ten opzichte van vorig jaar, sterker is geworden.”

Van der Raad hoopt dit seizoen een periodetitel te kunnen pakken. Ook het kampioenschap sluit hij niet helemaal uit. “Er zijn pas negen wedstrijden gespeeld en staan nu elf punten achter. We moeten hopen dat de ploegen boven ons punten laten liggen. Daarnaast zullen we bijna alles moeten winnen en zelfs dan zijn er geen garanties. De Meteoor had tot afgelopen weekend alles gewonnen en zij zitten in een flow, maar die gaan op een gegeven moment ook nog wel inklappen (2-3 nederlaag tegen Portugal Amsterdam, red.). Als ik niet meer in het kampioenschap zou geloven, kunnen we er net zo goed meteen mee ophouden. We gaan gewoon keihard knallen met z’n allen en dan zien we wel waar we staan.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: RickySportsPhotography