Home / Algemeen / Van der Velde (SDZ): ”De ommekeer moet nu gaan komen”

Van der Velde (SDZ): ”De ommekeer moet nu gaan komen”

Het loopt dit seizoen niet bij SDZ in de zondag vierde klasse E. De ploeg van trainer Ron van der Velde incasseerde de meeste tegendoelpunten en boekte tot nog toe maar twee overwinningen. Het gevolg is de dertiende, en SDZ onwaardige, plaats op de ranglijst.

Er wordt bij tijd en wijlen leuk gevoetbald bij SDZ, maar na een fout van het team zakt het als een kaartenhuis in elkaar. Van der Velde: “Bij een tegendoelpunt lijkt het alsof we allemaal verstijven waardoor we juist nog slechter gaan voetballen. Dat is een kwestie van ervaring en routine die zich juist moet tonen bij tegenslag, maar we niet hebben.” SDZ kan zondag tegen het eveneens laaggeklasseerde Zaandijk een cruciale overwinning boeken.

Van der Velde: “Ik vind dat we van de komende vier wedstrijden er drie moeten winnen. Bovenin staat het heel dichtbij elkaar. We moeten een serie neerzetten om uit de onderste regionen van de ranglijst te komen. De afgelopen wedstrijden hebben we onfortuinlijke doelpunten tegen gekregen. Dat doet het vertrouwen geen goed. We kunnen alleen niet op deze manier door. De ommekeer moet gaan komen”, besluit Van der Velde.