Home / Algemeen / Van der Zaal staat open voor Ajax

Van der Zaal staat open voor Ajax

In totaal maakte hij 73 doelpunten in 3 seizoenen voor het eerste zondag elftal van Waterwijk. Tijdens dit lopende seizoen staat hij alweer op 19 en daarmee heeft hij de interesse van onder meer de zaterdag amateurs van Ajax afgedwongen. Niels Van der Zaal is een echte goaltjesdief en kan volgend seizoen een stap hogerop maken. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met de spits.

De aanvaller speelde afgelopen maandag een testwedstrijd bij Ajax en liet een goede indruk achter. Van der Zaal: ‘Ja, het ging vrij goed vond ik zelf. Ik speelde een helft en ik wist twee doelpunten te maken. Toen hadden ze genoeg gezien.’ De spits werd al langer in de gaten gehouden door de scouts van Ajax door zijn prestaties bij Waterwijk. Van der Zaal: ‘Via een goed rapport werd ik uitgenodigd om de testwedstrijd te spelen. Na de wedstrijd vertelde de trainer (Bart Logchies red.) dat hij gecharmeerd van mij is. Natuurlijk ben ik zelf ook gecharmeerd van Ajax.’

Niels van der Zaal 2

Van der Zaal heeft altijd in de jeugdteams van Waterwijk in Almere gespeeld. Toen hij zich aansloot bij het eerste ging het snel. Van der Zaal: ‘Op vrij vroege leeftijd kwam ik al bij het eerste elftal en dit is nu mijn derde seizoen. Elk jaar werd ik topscorer van de competitie.’ Ook dit jaar is hij weer goed op weg met 19 doelpunten. De spits is niet van plan om zijn productie te verminderen. ‘Mijn doel is om dit seizoen boven de 24 goals van vorig seizoen uit te komen’, zegt de aanvaller vastberaden.

Niels van der Zaal 3

Een mooi streven voor iemand die zichzelf kenmerkt als een echte spits. ‘Ik ben altijd spits geweest, ook in de jeugd. Ik schiet ze er aardig makkelijk in en sta vaak op de goede plek.’ Toch is het overtreffen van zijn totaal van vorig seizoen niet het enige doel. ‘Voor Waterwijk hoop ik dat we een promotieplek kunnen bewerkstelligen’, aldus Van der Zaal.

Over de vermeende interesse van clubs als IJsselmeervogels en Spakenburg kan Van der Zaal niet veel zeggen. ‘Via de Gooi en Eemlander heb ik van de interesse gehoord, maar deze clubs hebben mij niet persoonlijk benaderd. Op dit moment weet ik alleen dat Ajax in mij geïnteresseerd is.’

Gevraagd naar het opstappen van de voorzitter van Waterwijk, Dirk Noteboom, geeft Van der Zaal aan dat hij’ er niet veel over weet, maar het vooral jammer vindt hoe alles gelopen is en ook de manier waarop betreurt’.

Verslag: Wessel Westerhof