Van Dongen (Ajax) weken uitgeschakeld door scheurtje in meniscus

Ajacied Merel van Dongen is voorlopig uitgeschakeld. De middenvelder liep tijdens het trainingskamp van het Oranje in Spanje een scheurtje in haar meniscus op. Vandaag (woensdag) werd ze geopereerd. Van Dongen hoopt op tijd fit te zijn voor de play-offs van de eredivisie en het Europees Kampioenschap in eigen land.

Via Instagram laat de speelster weten dat het ‘zwaar klote’ is, maar dat ze positief blijft. Van Dongen: “Er zijn genoeg redenen om positief te blijven. De gym zal de aankomende weken mijn tweede huis worden zodat ik sterker, fitter en beter aan de start van de play-offs en het EK kan verschijnen.”

Van Dongen liep in 2013, als speelster van de Universiteit van Alabama, een zware blessure aan har knie op. Ze scheurde toen haar voorste kruisband. Ook die blessure gebeurde in aanloop naar een groot toernooi. Van Dongen was toen met Oranje bezig zich voor te bereiden op het WK.

Van Dongen, die nu bezig is haar tweede jaar bij Ajax kwam in het verleden uit voor onder andere Buitenveldert en Pancratius.

Foto KNVB

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!