Amsterdammer Martin van Egmond stapt op als trainer van OSM '75

Van Egmond houdt dubbel gevoel over aan gelijkspel tegen KDO

In de Kwakel heeft KDO voor de derde keer op rij niet kunnen winnen. Tegen Ouderkerk boog de koploper een achterstand om en leek het te gaan winnen. Een doelpunt van de bezoekers in de slotfase voorkwam dit en zorgde voor de 2-2 einduitslag. Ouderkerk-trainer Martin van Egmond had het gevoel dat er meer in had gezeten maar vond het gelijkspel bij KDO geen verkeerde uitslag.

In de beginfase zocht KDO de aanval en was het in de elfde minuut dichtbij de 1-0, maar Mathijs van Rijn schoot in kansrijke positie net naast. Zeven minuten later was het aan de andere kant wel raak toen Marvin Kempes namens Ouderkerk uit een corner kon binnenkoppen.

Martin van Egmond, trainer van Ouderkerk, had zijn elftal goed voorbereid op de sterke aanval van KDO. Van Egmond: “Wij wisten van te voren dat KDO veelal de crosspass naar hun linksbuiten Joeri Stange hanteert. Daarnaast hebben we extra aandacht aan spits Mathijs van Rijn en nummer tien Sven Vlasman besteed.” Ouderkerk had haar huiswerk inderdaad goed gedaan, KDO had namelijk veel moeite om in haar spel te komen. Desondanks kwam de thuisclub na een half uur op gelijke hoogte nadat Van Rijn het leer van dichtbij kon binnen tikken.

In de rommelige tweede helft wisten KDO en Ouderkerk weinig kansen te creëren. Een kwartier voor tijd moest Ouderkerk met tien man verder. Van Egmond: “Er werd een overtreding op Marvin Kempes gemaakt en de warrig leidende scheidsrechter gaf hem daarna zijn tweede gele kaart. Heel vreemd, ik weet nog steeds niet waarom hij die kaart aan Kempes gaf.”

De tien spelers van Ouderkerk waren in het laatste kwartier sterker en kwamen bijna op 1-2. Maar waar de bezoekers het na lieten om op voorsprong te komen lukte KDO dit wel. Rick Kruit ging alleen op de doelman af en schoot de 2-1 tegen de touwen. Van Egmond: “De scheidsrechter volgde de hele wedstrijd de vlagsignalen van de grensrechters op, alleen bij de 2-1 deed hij dit niet. Terwijl het toch duidelijk een meter buitenspel was, weer een vreemde beslissing van de scheidsrechter.”

Ouderkerk ging op jacht naar een treffer en kwam vlak voor tijd op gelijke hoogte. Wesley Wendel kopte een vrije trap binnen en zorgde zo voor de 2-2 einduitslag. Van Egmond hield een dubbel gevoel over aan het gelijkspel. Van Egmond: “Achteraf gezien hadden we moeten winnen, we waren in de beginfase en het laatste kwartier sterker dan KDO. Maar met een punt weggaan bij de koploper is natuurlijk niet slecht. Zeker gezien de andere uitslagen hebben we goede zaken gedaan.”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)