Foto Jaap Maars | Patrick Lokken en Raymond van Emmerik tijdens de Argon - AFC in 2012

Van Emmerik verlaat AFC

Doelman Raymon van Emmerik verlaat aan het eind van het seizoen topklasser AFC. De technische commissie en de keeper kwamen de afgelopen weken niet tot overeenstemming. Gisteravond (dinsdag) hakte Van Emmerik de knoop door.

Van Emmerik: “Financieel kregen ze het niet meer rond. Heel erg jammer. We zaten niet eens zo heel ver uit elkaar maar ik moet drie keer per week vanuit Deventer (110 kilometer, red.) komen rijden en daar moet wel iets tegen over staan.”

En zo komt er een eind aan een samenwerking van vijf seizoenen AFC. In de zomer van 2006 maakte de nu 31-jarige doelman de overstap van eredivisieclub NEC naar Amsterdam. Van Emmerik: “AFC is toch een beetje mijn club geworden. Ik heb daar een zesde deel van mijn leven gespeeld. We hebben niet voor niets zo lang geprobeerd om er uit te komen maar op een gegeven moment is het ‘take it or leave it’. AFC is een prachtige club. Als ik de parkeerplaats op reed gebeurde er al iets met me, daar deed ik het voor. Een schitterende entourage. Het enige dat ik jammer vind is dat er altijd zo weinig publiek kwam kijken. AFC onwaardig. Ik heb daar veel leuke mensen leren kennen en ik kan wel zeggen dat dit de mooiste club is waar ik ooit heb gespeeld. Het is jammer dat het zo moet aflopen.”

(Foto: Peter Smulders bv.)
Van Emmerik begon op zijn elfde het doel te verdedigen bij Ajax voordat hij op zijn vijftiende naar DWV vertrok. In 2000 tekende hij een contract bij Go Ahead Eagles waar hij in twee seizoenen tot 29 wedstrijden in het eerste kwam. Na een uitsapje naar FC Kleve (Oberliga in Duitsland) kwam hij in 2004 bij NEC terecht. Daar speelde hij vijf wedstrijden in de eredivisie. In 2006 volgde toen de overstap naar AFC waar hij onafgebroken de eerste doelman was. Van Emmerik: “Ik ben in al die jaren nog nooit geblesseerd geweest. Dit is voor het eerst dat ik een aantal wedstrijden achter elkaar moet missen (Van Emmerik liep in de wedstrijd tegen Haaglandia een blessure op aan bekken en schouder, red.). Ik hoop na de Pasen weer te kunnen spelen. Ik wil koste wat koste mijn carrière bij AFC goed afsluiten.”

In al die jaren dat de doelman op Sportpark Goed Genoeg speelde hing er nooit een andere club aan de telefoon. Van Emmerik: “Ik ben dan ook heel benieuwd of er nu wel gebeld gaat worden. Ik word in juni 32 en denk dat ik nog wel een paar jaar mee kan. Ik wil gewoon nog spelen. Ik wordt nu al gek als ik langs de lijn sta. Op welk niveau maakt me niet eens zoveel uit als mijngevoel bij de club maar goed is. Waar het zal zijn vind ik ook niet het belangrijkste. Ik heb mijn hele leven veel moeten reizen voor het voetballen en vanuit Deventer is alles wel zo;n beetje binnen een uur te bereiken. Ik wacht rustig af.”

Foto slideshow: Jaap Maars)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)