Van Garderen (FC Aalsmeer) bescheiden met handhaving als doelstelling

Na aardig doorgeselecteerd te hebben, begint FC Aalsmeer zaterdag met de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Te Werve het nieuwe seizoen. Ondanks een zevende plaats afgelopen seizoen blijft trainer Cor van Garderen voorzichtig met het uitspreken van een doelstelling.

Voor komend seizoen wil Van Garderen beginnen met handhaving in de Zuid-Hollands getinte zaterdag eerste klasse A. “We zitten in een sterke poule met een aantal onbekende teams voor ons. We moeten de wedstrijden van week tot week gaan bekijken, en elke week zien te winnen.”

De oefenmeester denkt dat zijn elftal klaar is voor het nieuwe seizoen. FC Aalsmeer bereidde zich in de districtsbeker – met drie overwinningen op rij – goed voor op de competitiestart. “Ik ben tevreden over hoe we de bekerwedstrijden hebben gespeeld. Na twee wedstrijden waren we al door, waardoor je in de laatste wedstrijd wat gemakzucht zag.” De oefenmeester verwacht zaterdag een gemotiveerde tegenstander, die drie jaar op rij promoveerde. “Ik weet nog niet zoveel over Te Werve. We zijn nieuw voor elkaar, dus het kan alle kanten opgaan.”

De trainer is tevreden over zijn selectie. “Er zijn goede spelers vertrokken maar daar hebben we ook weer goede spelers voor teruggehaald. De vertrokken spelers hebben ons vorig seizoen erg geholpen. Ik verwacht ook van de nieuwe jongens dat ze er klaar voor zijn.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)