Home / Algemeen / Van Garderen neemt leiding over bij FC Aalsmeer

Van Garderen neemt leiding over bij FC Aalsmeer

Cor van Garderen volgt de opgestapte Anthony Servinus op als trainer van zaterdag tweedeklasser FC Aalsmeer. De 50-jarige Van Garderen, in mei op non-actief gesteld bij Eemdijk, zit zaterdag (morgen) al op de bank in Ter Aar, waar Aalsmeer het opneemt tegen TAVV. Interim-trainer Eric Zethof zal de functie van assistent-trainer weer invullen.

Na zijn vertrekt bij eersteklasser Eemdijk, één wedstrijd voor het einde van de competitie, was Van Garderen van plan een tussenjaar te nemen. “Totdat deze kans op mijn pad kwam. Na één gesprek met het bestuur voelde het meteen goed. Ik heb nog een afweging gemaakt of ik hier wel in moest stappen, na de berichtgeving over de gang van zaken, maar dit is een mooie kans. Daarna is het heel snel gegaan.”

Zo snel, dat de kersverse hoofdtrainer zaterdag al zijn debuut maakt op de bank bij FC Aalsmeer. De spelersgroep heeft goed gereageerd op de komst van Van Garderen. “De eerste individuele gesprekken met de spelers waren positief. We zullen aan elkaar moeten wennen, maar ik heb er vertrouwen in. De spelers moeten niet terug, maar vooruit kijken. Er zijn pas twee wedstrijden gespeeld.”

Bijna twee weken nadat Servinus plotseling opstapte, heeft de club een opvolger gevonden. Van Garderen: “Mijn taak is om alles zo snel mogelijk op de rit te zetten. Eerst zal ik een inschatting maken wat ik aan spelersmateriaal heb, daarna ga ik pas een doelstelling bepalen. De club is ambitieus, maar heeft nog geen hoge verwachtingen. Wel zal het beter moeten.” Aalsmeer staat namelijk met nul punten uit twee wedstrijden onderin de zaterdag tweede klasse B.

Foto boven: De Bunschoter

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)