Van Huisstede ouderwets op stoom bij Nederhorst

Na een moeizaam jaar bij JOS/Watergraafsmeer keerde voormalig topscorer Jesse van Huisstede dit seizoen terug op het oude nest. De 24-jarige spits speelt nu samen met zijn broer (Luuk van Huisstede red.) bij vierdeklasser Nederhorst, waar zijn goede vriend Jouri de Bruin trainer is.

Van Huisstede vond bij Nederhorst het plezier terug, zeker nu Nederhorst ook goed presteert. De ploeg van De Bruin staat na elf wedstrijden op een derde plaats in de zondag vierde klasse F, op slechts twee punten achterstand van koploper Real Sranang. “Ik heb het erg naar mijn zin en het team draait goed. We moeten even kijken hoe we er tijdens de winterstop voorstaan, want op dit moment zit alles nog dicht bij elkaar. Dit seizoen kunenn we zeker een gooi doen naar het kampioenschap. Van Allen Weerbaar en Real Sranang (directe concurrenten, red.) hebben we dik en verdiend gewonnen. Het zou mooi zijn als we dit seizoen kampioen kunnen worden. Dan staat het hele dorp op zijn kop.”

Van Huisstede en Nederhorst kenden een moeizame start van de competitie. In de eerste zes wedstrijden werden slechts zeven punten gepakt. “We zijn slecht begonnen en verloren van teams waar we op dit moment geen moeite mee zouden hebben. We waren aan het begin zoekende. Dat komt denk ik omdat we een erg jonge ploeg hebben.”

van-huisstede-awardshow-wormhoudt

Dat Van Huisstede het scoren niet verleerd is bewijst het wekelijks bij Nederhorst. Afgelopen weekend was hij tijdens de 0-4 overwinning op Taba verantwoordelijk voor alle treffers, waarmee hij zijn seizoenstotaal op negentien bracht. “Het gaat ouderwets lekker, maar dat mag ook wel in de vierde klasse. Er is zeker geen sprake van een one-man-show. Ik scoorde er afgelopen weekend vier, maar me broertje gaf wel drie assists. Ik hoop er dit seizoen meer dan dertig te maken. Dan heb ik in de tweede, derde en vierde klasse meer dan dertig goals gemaakt.”

Ondanks een mislukt avontuur bij JOS/Watergraafsmeer hoopt Van Huisstede in de toekomst toch nog een stap te kunnen maken. Tot die tijd zijn er voor de aanvaller ook genoeg uitdagingen bij Nederhorst. “Bij JOS ging het niet zoals ik vooraf had gehoopt. Ik heb voor Nederhorst gekozen om te kijken of ik het nog in me had. Gelukkig kan ik het nog. Daarvoor zit je uiteindelijk op voetbal: om te winnen, om te scoren en mee te doen om de bovenste plekken. Het kan altijd beter en ik wil mezelf blijven uitdagen. Die uitdaging ligt op dit moment in het coachen van de jongere spelers. Ik ben nu één van de oudere spelers en moet ook leiding geven op het veld. Ook Patrick Vrijhoef speelt hier een belangrijke rol in. Maar mijn ambitie ligt wel hoger dan Nederhorst. Ik zou het wel in de eerste klasse willen proberen, zodat ik later geen spijt krijg dat ik het niet geprobeerd heb.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Maarten Verhoeven

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!