Van Moerkerk wil verschil maken voor tegen degradatie strijdend WVHEDW

Met nog drie speelronden voor de boeg komt het seizoen langzamerhand aan haar eind en dat betekent voor WVHEDW dat er punten gepakt moeten worden. Op dit moment staat de ploeg van Martin Steenvoorden op een twaalfde plek en ondanks het punt tegen nummer drie Zwaluwen ’30 van afgelopen weekend, behoren nacompetitie en directe degradatie nog steeds tot de mogelijkheden.

In gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal vertelt Mick van Moerkerk dat WVHEDW redelijk content kon zijn met het 0-0 gelijkspel. “Zij hebben namelijk ook hun kansen gehad”, begint de aanvaller. “Natuurlijk hadden wij ook de mogelijkheden om te scoren, maar net als vorige week (0-0 bij Voorschoten ’97) ging de bal er niet in. Zelf speelde ik helaas niet mijn beste wedstrijd. Toch is een punt tegen Zwaluwen ’30 niet slecht.”

En de reeks van WVHEDW tegen de teams die bovenin meedraaien is ook absoluut goed te noemen. Tegen koploper Rijnvogels en Zwaluwen ’30 werd steeds gelijkgespeeld en de thuiswedstrijd tegen Swift werd zelfs gewonnen. Van Moerkerk: “Ik ben er nog niet achter hoe het zit dat we tegen de topteams punten blijven pakken.” Wel ziet de buitenspeler dat op het eigen Sportpark Middenmeer vaker punten worden gepakt. “In eigen huis is het soms lastig voetballen voor de tegenstander, mede door het veld. Misschien kunnen we in thuiswedstrijden ook meer spirit brengen”, aldus Van Moerkerk.

van moerkerk srananag
Mick van Moerkerk in actie voor WVHEDW tijdens Amsterdam Indoor

Diezelfde spirit moet WVHEDW dan ook tonen in het resterende programma, wat absoluut uitdagend genoemd kan worden. Allereerst staan de uitwedstrijden bij DSO en Swift op het programma en op de laatste speeldag sluit WVHEDW thuis af tegen Nootdorp. Van Moerkerk: Het wordt nog lastig genoeg voor ons. Maar we hebben al eerder laten zien tegen goede teams gewoon mee te kunnen. We hebben een goede ploeg en moeten laten zien dat we goed kunnen voetballen. Zelf hoop ik in de laatste drie wedstrijden het verschil te kunnen maken, zodat ik het seizoen goed kan afsluiten.”

Voor Van Moerkerk is het belangrijk dat in de laatste weken zijn goede spel kan etaleren. In het begin van het seizoen kwam de aanvaller nog weinig aan bod, maar na de winterstop veroverde de aanvaller een plekje in het elftal van Van Steenvoorden. “Ik had in het begin last van een vormdipje. Ik moest wennen aan de nieuwe speelstijl en de spelers en die aanpassingen hebben even geduurd. Eigenlijk iets langer dan ik had gehoopt”, bekent Van Moerkerk.

“Maar na het trainingskamp van afgelopen winter kreeg ik de goede vorm weer te pakken. Met dezelfde intentie wil Van Moerkerk ook volgend seizoen doorgaan bij WVHEDW. Van Moerkerk: “Alleen als er een mooiere uitdaging zich aandient, vertrek ik bij WVHEDW. Ik heb het hier erg naar mijn zin en heb het goede gevoel te pakken. Doordat het zo lang geduurd heeft, in de eerste seizoenshelft, ben ik er nu op gebrand om mijn steentje bij te dragen in de strijd tegen degradatie.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)