Van Moerkerk zint op revanche

Voor de 26-jarige Mick van Moerkerk kan het seizoen niet snel genoeg beginnen. Nadat de Amsterdammer eind vorig seizoen te horen kreeg dat zijn contract bij Ajax-zaterdag niet verlengd werd, besloot hij over te stappen naar WVHEDW. “Dat was wel even slikken om AJAX te moeten verlaten, maar ik heb de knop omgezet en heb het idee dat ik met WVHEDW een goede keus heb gemaakt.”

De aanvaller doorliep de jeugd van DWS, later Ajax, Marken en weer Ajax. Hij neemt dus genoeg kwaliteit en ervaring mee naar de nieuwbakken eersteklasser. “Je zal je net als overal natuurlijk eerst moeten bewijzen. We zijn nu twee weken bezig en het ziet er allemaal zeer professioneel uit bij WVHEDW. Trainer Martin Steenvoorden is gedreven, heeft goede trainingsstof en heeft natuurlijk zelf ook hoog gevoetbald. Dat merk je.”

Van Moerkerk vervolgt: “Via onze aanvoerder Robbert Stuut ging het balletje eigenlijk rollen. Hij vertelde me over de ambities van de club en de enthousiaste groep. Het gesprek met de trainer verliep daarnaast ook prima en het voelde meteen goed. In alles merk je dat WVHEDW een grote club is. Het niveau van de eerste 4 teams alleen al. Het ademt hier voetbal. Ik ga me hier snel thuis voelen”. De concurrentie bij WVHEDW zal net als bij AJAX moordend zijn. “Daar weet ik inmiddels alles van. Bij AJAX wellicht nog meer als bij WVHEDW, maar dat weet je van te voren. Hier zal ik iedere keer weer opnieuw moeten laten zien dat ik bij de eerste elf hoor”, aldus een strijdvaardige van Moerkerk.

WVHEDW is komende seizoen te bewonderen in de eerste klasse B. “Clubs als Aalsmeer, SWIFT en Zwaluwen zijn voor mij bekend. Veel andere clubs uit de regio Leiden/Rotterdam ken ik niet. Maar dat vind ik juist een voordeel. De speelstijlen zijn daardoor veelal onbekend en dat maakt het allemaal wat verrassender”.Op welke positie Van Moerkerk te bewonderen valt, is nog even afwachten. “Ik kan op meerdere posities uit de voeten. Op 10, in de spits of als rechtsbuiten. Het maakt me niet zoveel uit. Ik ga mijn stinkende best doen en dan komt het allemaal goed”

Verslag: Arno Maarse

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)