Van Rossum (47) geeft voorbeeld

Op zondag 22 april heeft het 1e zondagelftal van Tos-Actief weer een beroep moeten doen op de 47 jarige keeperstrainer Peter van Rossum! Zoals reeds eerder in het huidige seizoen was trainer Richard Tit genoodzaakt om voor de uitwedstrijd tegen Geuzen Middenmeer weer gebruik te maken van zijn 47 jarige keeperstrainer.

Peter: “Je merkt dat de spelers in de 5e klasse het niet zo nauw nemen met het beschikbaar zijn op wedstrijddagen en zich keer op keer wel erg makkelijk afmelden voor een wedstrijd. Het is voor trainer Richard Tit dan ook elke week weer puzzelen om ervoor te zorgen dat er genoeg spelers zijn om aan de aftrap te beginnen en soms lijkt het op donderdagavond dat alles rond is, maar dan stuurt een speler zondagochtend toch nog even een sms dat hij een feestje heeft gehad en niet in staat is om te voetballen…. en vertrekt het 1e eltal met maar 11 spelers naar een wedstrijd.”

De keeperstrainer Peter van Rossum was in zijn 20ste seizoen bij Tos-Actief aan het aftellen en wat hem betreft is de wedstrijd van zondag 22 april (zijn 12e dit seizoen) ook tevens de laatste  geweest en gaat hij zich volgend jaar compleet richten op zijn trainerscarrière bij Pancratius jeugd.

Trainer Richard Tit: ‘Peter is een betrouwbare keeper die bij het keepen zijn ervaring gebruikt en op veel vlakken zelfs sterker en beter is dan de vaste keeper van het 1ste elftal.’

Bestuurslid Tos-Actief: ‘Complimenten voor Peter dat hij op zijn 47ste nog het doel wil verdedigen, het is jammer dat niet alle spelers zijn mentaliteit hebben, want ze kunnen hier nog een voorbeeld aan nemen.’

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)