Home / Algemeen / Van ‘t Land op het middenveld bij Ajax: “Behoefte aan meer strijd”

Van ‘t Land op het middenveld bij Ajax: “Behoefte aan meer strijd”

Met een hard afstandsschot maakte Berry van ’t Land zaterdag zijn eerste competitietreffer in het shirt van hoofdklasser Ajax. Een eenvoudige 3-0 overwinning op laagvlieger Smitshoek betekende de derde zege op rij, waarmee de Amsterdammers aan een aardige opmars bezig zijn.

Dat allemaal met de van SDO overgekomen Van ’t Land de laatste weken als verdedigende middenvelder gepositioneerd. Een mooie positie, zo zegt hij zelf. “Ik denk dat dit mij ook ligt. Ook hier kom ik veel in de duels, terwijl ik op de helft van de tegenstander meer het spel kan bepalen. Ik ben misschien niet de sierlijkste voetballer, maar op dit moment was er behoefte aan meer strijd. Daar ontbrak het vaak aan en ligt juist mijn kracht.”

De 26-jarige Bussummer had even tijd nodig om zich in de basis te spelen bij Ajax. Uit het vorige seizoen nam hij een buikspierblessure mee, wat hem in de voorbereiding nog parten speelde. “Dat was een valse start. Je bent net nieuw bij een club, moet onderaan de ladder beginnen en dan wil je jezelf graag bewijzen. Het is vervelend als dat niet meteen kan. Na een paar invalbeurten heb ik nu mijn plekje gevonden en dat bevalt goed.”

Na een stroeve start in de competitie – met het inpassen van verschillende nieuwelingen – heeft Ajax de weg omhoog ingezet: een zesde plaats na twaalf wedstrijden. “Ik denk dat het nu goed staat. We zijn inmiddels bijna een half jaar verder en het heeft inderdaad even geduurd. In het begin van het seizoen hebben we teveel punten laten liggen omdat we niet genoeg strijd leverden. Dat gaat nu een stuk beter. Eindelijk kunnen we weer naar boven kijken. We moeten een inhaalslag maken, maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat wij een ploeg hebben die bovenin mee hoort te draaien. Zelfs top-3.”

In de twee resterende wedstrijden voor de winterstop tegen Jodan Boys (negende) en RVVH (achtste) kan de ploeg van Jorg Smeets goede zaken doen op de ranglijst. “Als we die duels winnen, lopen we verder uit op de middenmoot. Pas in de winterstop moeten we verder gaan kijken naar een doelstelling voor de tweede seizoenshelft. Eerst goed die winterstop in gaan.”

Foto RickySportphotography

Send this to a friend