Van Wakeren en Van der Dussen kijken uit naar Amsterdamse bekerkraker

Aankomend weekend staan er inhaal- en bekerwedstrijden op het programma en de loting voor de derde ronde van de districtsbeker leverde een mooi affiche op. De twee Amsterdamse ploegen in de zaterdag hoofdklasse A, Swift en Ajax, nemen het zaterdag tegen elkaar op. Max van Wakeren (Swift) en Donny van der Dussen (Ajax) kijken uit naar het duel.

Van Wakeren en Van der Dussen vinden het beiden leuk dat deze wedstrijd uit de koker kwam rollen. “Een derby in Amsterdam is altijd een leuke wedstrijd,” aldus Van Wakeren. Van der Dussen dacht er hetzelfde over. “Het zijn altijd leuke wedstrijden tegen Amsterdamse clubs en dit is natuurlijk helemaal een speciale wedstrijd.”

Swift startte de hervatting van de competitie met een nederlaag bij DOVO (3-0) en een 2-0 overwinning op NSC Nijkerk. “Tegen DOVO speelden we een redelijk goede wedstrijd maar verloren we helaas en afgelopen zaterdag was het spel een stuk minder maar wonnen we wel. Dan heb ik liever dat we met slecht voetbal winnen want de drie punten waren zaterdag erg belangrijk.”

Max van Wakeren Swift

Ajax zag zijn wedstrijd van afgelopen zaterdag op bezoek bij SDC Putten afgelast worden. De week ervoor won de ploeg van Jorg Smeets met 2-1 van Achillesveen en Van der Dussen ziet dat het elftal ook stappen maakt. “Met de overwinning op Achillesveen zijn we goed gestart aan de tweede seizoenshelft. We voetballen ook steeds beter. Ik hoop dat we deze stijgende lijn kunnen doortrekken.”

Voor de middenvelder van Ajax was het niet nadelig dat de wedstrijd tegen Putten werd afgelast. Hij kampt namelijk met een blessure aan zijn hiel en is daarom nog een twijfelgeval voor aanstaande zaterdag. “Ik heb een gekneusde hiel en dat is een erg vervelende blessure. Ik weet ook nog niet of ik zaterdag kan spelen. Het kan soms lang duren maar het kan ook ineens over zijn. Verder is eigenlijk iedereen fit en zijn we klaar voor Swift.”

HAV-Archief-Dussen-1

Of Swift over een fitte selectie kan beschikken voor de bekerwedstrijd is nog maar de vraag. “Wij hebben wel een aantal verdedigers die blessures hebben,” zegt Van Wakeren. “Daarnaast is het een inhaal- en bekerweekend en dan zijn er ook vaak jongens die op vakantie zijn. Toch zullen wij met een sterk elftal aan de aftrap verschijnen.”

De creatieve middenvelder van Swift ziet ook dat Ajax in vorm is en stappen maakt. “Ajax is een goede ploeg waar in de competitie ook zeker nog rekening mee moet worden gehouden. Ze hebben in een oefenwedstrijd tegen Jong Ajax ook indruk gemaakt en ik schat ze erg hoog in.”

Foto: Mario Wormhoudt

Van der Dussen, die van de zomer overkwam van Leonidas, weet dat het een lastige wedstrijd wordt aanstaande zaterdag. “Swift is vooral als collectief erg sterk en zij gaan er altijd vol tegenaan. Het is de ploeg wat de mouwen opstroopt en de beuk er in gooit. Zij spelen ook thuis en dat is voor hun ook een voordeel.”

Donny van der Dussen

De twee spelers verwachten beiden een kleine overwinning voor hun ploeg. “Ik hoop op een leuke en open wedstrijd, met twee aanvallende teams. Ik denk dat wij met 2-1 winnen, besluit Van Wakeren. Van der Dussen voorspelt dezelfde uitslag, maar dat in het voordeel van zijn elftal. “We zijn in goede doen en als wij zo spelen als de afgelopen wedstrijden winnen wij met 1-2.”

Verslag: Joey Schoo

Foto’s: Ricky Sportphotography & Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)