Van Zwam bezorgt Almere knappe zege op TOV

Op sportpark “de Marken”ontving FC Almere zaterdag het hoger geplaatste TOV uit Baarn. Van mooi voetbal was deze middag geen sprake maar de thuisclub trok uiteindelijk toch wel verdiend met 2-1 aan het langste eind en blijft zo in de race voor een goede eindklassering. Leroy van Zwam maakte beiden goals voor Almere.

FC Almere moest deze middag, door een blessure, aanvoerder en laatste man Erwin Haselbekke missen en dus moest coach Ligeon Ramon Kool  opstellen. Kool die eerder dit seizoen door wat blessures zijn plaats af moest staan stond op zijn bekende manier z’n mannetje en speelde een goede wedstrijd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanaf het eerste fluitsignaal was het een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. Wel had TOV al snel een kansje maar een omhaal ging ver naast het doel van Jeffrey Scheggetman. Almere kwam al snel beter in de wedstrijd en met verzorgt positiespel moest TOV veelal aan de noodrem trekken. Scheidsrechter Dinkelberg had in deze fase behoorlijk wat clementie met de gasten want af en toe een gele kaart trekken was zeker geen overbodige luxe geweest.

TOV, met Rutger van der Molen in de spits, was zeker niet ongevaarlijk, maar bij Almere was het duo Portengen / Kool achterin resoluut en gaf men weinig kansen weg. Nadat Almere een paar kansen onbenut liet kwam TOV vrij gelukkig toch op voorsprong, een aanval over rechts kon nog net door Rutger van der Molen achter Almere  doelman Scheggetman worden geschoten (0-1).

Almere kreeg hierna wel de beste scoringskansen maar zowel Van Zwam en Bugter waren niet gelukkig met hun inzet. Ook Nick Stots van Almere miste een behoorlijke kans maar niet veel later scoorde hij wel op aangeven van Tim Portengen, maar de scheidsrechter zag er buitenspel in. De thuisclub bleef hierna druk uitoefen op de tegenstander en kon succes niet uitblijven, in de 35e minuut leverde de rechtsachter van TOV de bal knullig in bij Stots en zag hij Leroy van Zwam in betere positie staan, en hij zette FC Almere op de verdiende gelijkmaker 1-1.

Daarna twee ploegen die elkaar maar weinig ruimte gaven met als gevolg veel overtredingen. De leidsman van deze middag voelde de wedstrijd niet altijd goed aan wat zeker niet ten goede kwam van het spel. Almere kwam voor de rust nog herhaaldelijk voor het doel van de gasten en wist in de 40e minuut toch een gaatje te vinden in de hechte TOV defensie.  Uit een pass van Coersen was het weer Leroy van Zwam die z’n tweede scoorde en  Almere op een 2-1 voorsprong zette.

Leroy van Zwam scoorden twee keer voor Almere
Leroy van Zwam scoorden twee keer voor Almere

Na de rust een gelijkopgaand duel met soms hachelijke situaties voor beiden doelen. Almere raakte tweemaal de paal en TOV liet ook een opgelegde kans liggen. Ook na de rust veel oponthoud door blessures en werden er vele minuten bijgetrokken door arbiter Dinkelman.

Uiteindelijk was TOV de tweede helft de gevaarlijkste ploeg maar had Almere de meeste kansen en met wat meer overleg had de uitslag zeker hoger uit moeten vallen voor de ploeg van coach Maurice Ligeon.

Na afloop was teammanager van Almere Fred van Essen dik tevreden. Van Essen: ”We hebben de goede lijn door kunnen zetten en de sfeer is uitstekend en dat is immers een uitstekende basis om na de winterstop goed uit de startblokken te komen ”.

Bij TOV was men zwaar teleurgesteld,”het was vandaag ver onder ons niveau, de inzet had ik niet over te klagen maar daar pak je niet altijd punten mee”aldus coach Steef van Oosterkamp.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)