Home / Algemeen / Vanaf 2023/2024 weekendvoetbal tot en met eerste klasse

Vanaf 2023/2024 weekendvoetbal tot en met eerste klasse

De KNVB is al langere tijd bezig om veranderingen in de voetbalpiramide door te voeren en heeft de clubs inmiddels geïnformeerd over de plannen voor komend seizoen. Als de Ledenraad op 18 juni instemt, zal het voetbal er vanaf 2023/204 anders uit komen te zien.

Eerder was het voornemen er al om in de Derde Divisie en Hoofdklasse naar weekendvoetbal te gaan. Zaterdag- en zondagclubs komen dan dus samen in één competitie en het thuisspelende team bepaalt de speeldag. Principiële zaterdagclubs blijven recht houden om op zondag te spelen. De Hoofdklasse krijgt ook een nieuwe naam: Vierde Divisie.

Ook weekendvoetbal in de eerste klasse

Nieuw is dat de KNVB ook weekendvoetbal wil introduceren in de eerste klasse. Vermoedelijk komt dat idee voort uit het grote aantal overstappers van zondag naar zaterdag. Daardoor zouden er in verschillende districten ook geen volwaardige competities meer overblijven op zondag.

Minder poules en flexibel aantal teams

Eerder was ook al bekend dat de KNVB het aantal poules in de eerste tot en met derde klasse wil terugbrengen. In de vierde en vijfde klasse zal het aantal teams daarnaast flexibel zijn, om reisafstanden te beperken.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)