Veel Amsterdamsche vrouwen bij Oranje selecties

Terwijl de Nederlandse voetbalmannen van de nationale trots het nationale zorgenkindje zijn geworden is het vrouwenvoetbal aan een opmars bezig. Donderdag 17 september spelen de Oranje-vrouwen een oefenwedstrijd tegen Wit-Rusland. Bondscoach Sarina Wiegman nam vijf Ajacieden op in haar 24-koppige selectie.

Merel van Dongen, Petra Hogewoning, Anouk Hoogendijk, Tessel Middag en speelster van het jaar Desiree van Lunteren zitten bij de definitieve selectie. Het is voor het eerste dat de dames weer samen komen na het succesvolle WK in Canada. Ook zijn de Oranje Leeuwinnen nog in de race voor een ticket naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro.

Ook de vrouwen van Oranje onder 19 spelen volgende week een serie oefenwedstrijden. Op 15 september trappen de vrouwen af tegen de leeftijdsgenoten van Cyprus waarna wedstrijden tegen Moldavië (17 september) en Italië (20 september) volgen.

Lize Kope, Paulina Quaye, Kay-Lee de Sanders, Kim van Velzen en Soraya Verhoeve mogen namens het CTO Amsterdam Talent Team hun opwachting maken. De selectie word namens de Amsterdamsche teams gecompleteerd door Ajax-speelster Vita van der Linden.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Ajax.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)