Veensche Boys deelt ‘collectief falend’ FC Almere gevoelige tik uit

Zaterdag tweedeklasser FC Almere is met lege handen teruggekeerd uit Nijkerkerveen. Op bezoek bij Veensche Boys ging de ploeg van de vertrekkende trainer Jamal Yahiaoui met 3-0 onderuit, waardoor de Almeerders ook geen beste beurt maakten in de strijd van de tweede periode.

De eerste helft ging gelijk op met twee ploegen die allebei andere belangen hadden: Veensche Boys om in het spoor van de kop van de ranglijst te blijven en FC Almere om aansluiting te vinden met de middenmoot. De bezoekers kregen een goede mogelijkheid via Rogier Arduin, wiens inzet werd gekeerd door doelman Wessel Kroon. Na ruim een halfuur kwam Veensche Boys aan de leiding. De rebound van Tom Donselaar, nadat FC Almere een vrije trap niet goed verwerkte, was doelman Gijs Roelofsen te machtig: 1-0.

Na de rust waren de bezoekers de betere ploeg, maar hield de hechte verdediging van Veensche Boys goed stand. Mogelijkheden voor Koen Blommestijn en Thiago Paraiso leverden geen treffer op. In de zeventigste minuut kwam de genadeklap voor de Almeerders. Uit een counter verdubbelde Kevin Hols de marge voor de thuisploeg. FC Almere probeerde een aansluitingstreffer te forceren, met het risico een derde tegentreffer te krijgen. Dat laatste gebeurde ook. Invaller Danny Brouwer bepaalde de eindstand op 3-0 in het voordeel van Veensche Boys.

“Het was een collectief falen van mijn ploeg. Ik heb deze wedstrijd te weinig strijd gezien en dan loop je achter de feiten aan”, was het duidelijke oordeel van Yahiaoui. FC Almere blijft elfde staan, slechts op doelsaldo boven de nacompetitiestreep.
Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag Herman de Wit
Foto’s Martin Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)