Veerkracht geeft Swift vertrouwen ondanks nederlaag bij Eemdijk

“Vandaag heb ik voor het eerst sinds tijden de ploeg een groot compliment gemaakt. We hebben eindelijk laten zien dat wij degradatievoetbal kunnen spelen.” Swift-trainer Mark Evers zag de situatie twee weken geleden somber in na de 2-4 nederlaag thuis tegen SVL, maar wat zijn ploeg op bezoek bij Eemdijk liet zien, gaf de oefenmeester een stuk meer vertrouwen voor de laatste weken in de strijd om lijfsbehoud. Ondanks de 4-3 nederlaag van de zaterdag Hoofdklasser.

“We zitten in een fase waarin alles tegenzit, maar als je dan je rug weet te rechten en zo terugkomt van een 4-1 achterstand, kan ik daar alleen maar tevreden mee zijn”, is de oefenmeester duidelijk. “We hebben de mouwen opgestroopt en dit voetbal heb ik een aantal weken gemist. Er stond een strijdbare ploeg en we hebben met elkaar een goed gevoel hieraan overgehouden. Jammer dat we er niet voor zijn beloond met een punt, maar als we dit de komende weken opnieuw op de mat kunnen leggen, gaat dit nog punten opleveren.”

IMG_0014 (Medium)

Het was in Bunschoten-Spakenburg weer een typische Swift-wedstrijd. De Amsterdammers begonnen goed aan het duel, maar de eerste bal richting het eigen doel leverde na elf minuten meteen een tegendoelpunt op. Jan de Graaf kon de bal laag in de korte hoek koppen: 1-0. Niet veel later verdubbelde Argjend Selimi de voorsprong voor de thuisploeg. “Dat is natuurlijk een mokerslag. Dat doelpunt ging trouwens via de hand in het doel, maar de scheidsrechter keurde het vreemd genoeg toch goed. Gelukkig konden we ons snel oprichten met de aansluitingstreffer van Lars van der Berg. Daardoor zaten we weer vol in de wedstrijd.”

IMG_0044 (Medium)

Swift was, zeker het tweede deel van de eerste helft, beter dan Eemdijk. Het was volgens Evers slechts een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen, alleen dacht hij daar na enkele minuten in de tweede helft anders over. Toen stond het namelijk al 4-1 doordat twee opportunistische ballen naar voren een doelpunt opleverden voor Eemdijk, via Daniel de Haan en Selimi.

IMG_0035 (Medium)

“Alle goede moed die we in de rust hadden was meteen weer in de schoenen gezakt. Toch hebben we ons uitstekend teruggevochten”, looft Evers de vechtlust en veerkracht van zijn ploeg. Na driekwart wedstrijd zorgde Jaap Smeeing voor de 4-2 en tien minuten voor tijd kreeg Swift een makkelijk gegeven strafschop die door Max van Wakeren werd benut. “Ik denk een goedmakertje voor de belachelijke 2-0. We hebben de laatste minuten alles of niets gespeeld, alleen had Eemdijk een keeper die bijna elke bal daarna uit zijn doel hield. Het zat er helaas niet in om een punt mee te nemen, maar vandaag geeft wel hoop voor de laatste vier finales.”

Met nog vier wedstrijden te gaan staat Swift namelijk nog maar één punt boven de nacompetitieplaatsen. De ploeg van Mark Evers heeft tevens een wedstrijd meer gespeeld en zal dus ook met een schuin oog naar de concurrentie moeten kijken. “Ik denk dat we nog zes of zeven punten nodig hebben. Als we op deze manier door kunnen gaan, zullen die er ook komen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)