Veerkrachtig JOS/Watergraafsmeer boekt tegen Alverna belangrijke zege

De eerste overwinning van 2017 is eindelijk een feit voor JOS/Watergraafsmeer. De ploeg van Roy van der Mije boog in het degradatieduel tegen Alverna een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. Daarmee zetten de Amsterdammers een belangrijke stap richting handhaving in de zondag Hoofdklasse.

“Deze overwinning hadden we heel hard nodig”, waren de woorden van een opgeluchte Roy van der Mije na afloop. “We zaten in een neerwaartse spiraal en hadden een overwinning nodig om deze te doorbreken. Ik hoop dat we door deze zege een goede stap hebben gezet richting lijfsbehoud, maar het zullen nog zware weken worden.”

JOS begon niet goed aan het duel op Sportpark Drieburg. Alverna zakte diep terug op eigen helft en bleek in de omschakeling uiterst gevaarlijk. Yannis Ngola kreeg in het eerste kwart van de wedstrijd vier goede kansen om de score te openen. Het lukte de spits van de bezoekers niet om Dirven te passeren.

Na de rommelige openingsfase kwam JOS iets beter in haar spel en kregen ook de Amsterdammers een goede mogelijkheid om de score te openen. Omar Limon kopte de bal terug, alleen Richmond Bossman stuitte op doelman Niek van Ginkel. Terwijl de thuisploeg net iets meer grip kreeg op de wedstrijd, kantelde het duel opeens enorm nadat scheidsrechter Rob Wassink de bal na een vermeende handsbal op de stip legde. Cas van der Wal profiteerde van dat buitenkansje: 0-1.

JOS voelde zich een kleine tien minuten later al helemaal bestolen toen diezelfde Wassink aan de andere kant van het veld geen penalty zag in een overtreding op Limon. De malaise werd voor JOS vervolgens nog groter. Op aangeven van Takumi Furuyama verdubbelde Sven van Gelder de voorsprong van Alverna: 0-2. Vlak voor de rust werd JOS opnieuw een kans op de aansluitingstreffer ontnomen nadat een handsbal van Gaetan Klaassen in het strafschopgebied over het hoofd werd gezien.

Toch wisten de Amsterdammers hun rug in de tweede helft snel te rechten. Met een mooie vrije trap bezorgde Raymond Fafiani JOS alsnog de aansluitingstreffer. Vier minuten later kreeg de thuisploeg wel een strafschop, waar het in de eerste helft ook al recht op had. Patrick Lokken faalde niet vanaf elf meter, waardoor JOS de stand al snel in de tweede helft gelijk trok: 2-2.

Daarna pakte JOS/Watergraafsmeer door en zorgde opnieuw Lokken, met zijn tweede van de middag, voor de belangrijke 3-2. Met een heus slotoffensief kreeg Alverna in het laatste kwart van de wedstrijd nog voldoende kansen op de gelijkmaker, maar zorgden aantal uitstekende reddingen van Dirven ervoor zorgde dat JOS op de been bleef en eindelijk de eerste overwinning van 2017 wist te boeken.

JOS/Watergraafsmeer stijgt door de overwinning naar de twaalfde plaats op de ranglijst en staat met nog drie wedstrijden te gaan twee punten boven de streep. Volgende week kan de volgende stap gezet worden tegen RKHVV. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.

Verslag: Jurgen Boegborn
Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)