Verdiende nederlaag De Dijk tegen Magreb’90

In de hoofdklasse heeft De Dijk haar eerste nederlaag geleden. Aan de Schellingwouderdijk verloor de ploeg van Juan Fernandez Coto met 1-2 van Magreb’90.  Nabil el Gourari liep in de slotfase tegen een rode kaart aan.

Magreb ’90  werd door trainer Juan Fernandez Coto in de wedstrijdbespreking aangeduid als een ploeg met veel technisch bekwame voetballers, die je geen ruimte moet geven. De opdracht was compact spelen en kort in de dekking.

In de eerste 20 minuten bespeelde De Dijk de tegenstander goed. Spits Dennis Kaars, die daarna niet meer in de gelegenheid werd gesteld om zijn specifieke kwaliteiten te tonen, werkte in die periode een kans te slap af.

dijk-magreb21sept10

Magreb ’90 domineerde hierna de wedstrijd. Eerst kon linksback Frank Schilder net buiten de zestien een doorbraak voorkomen ten koste van een gele kaart en na een half uur wist de slim spelende captain Olaf Lindenbergh zijn ploeg voor een achterstand te behoeden.

Een snelle uitval van Magreb ’90 over de rechtervleugel eindigde maar net voorlangs het doel van Stefan Veenboer. De Dijk moest alle zeilen bij zetten om een achterstand te voorkomen, waarbij Nabil El Gourari en Olaf Lindenbergh dit slechts konden voorkomen door geel te pakken. Toch kreeg ‘Pietje’ (El Gourari) vlak voor rust een prima mogelijkheid op aangeven van Chakib Tayeb, maar zijn schot vloog over het doel van Rick Groenhard, de enige niet Marokkaanse speler in dit goed voetballende team.

dijk-magreb21sept26

De tweede helft was vier minuten oud toen Aziz el Bouazatti zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zette. Het offensief van Magreb ’90 hield aan en waar Terry Boné in de 56e minuut nog ten koste van een gele kaart een tweede tegentreffer kon voorkomen, was het in de volgende aanval wel raak. Uit een duidelijke buitenspelsituatie mocht Magreb ’90 doorgaan en kon slechts onreglementair worden gestopt binnen het strafschopgebied. Vanaf elf meter schoot Zakaria Amrani raak (0-2).

In de 68e minuut mocht Tim Ruder de aanvallende tegenzet van Coto waarmaken ten koste van Olaf Lindenbergh. Vervolgens verzuimden Nabil El Gourari en Mostapha El Aamrani (2x) De Dijk langszij te laten komen en zag ook Chakib Tayeb zijn inzet op aangeven van Alje Wiltenburg gestopt.

dijk_mag3

Nadat Stefan Veenboer in de slotfase nog een 3e treffer van Magreb ’90 voorkwam, scoorde de na de rust voor Frank Schilder ingevallen Saïd Bentohami in blessuretijd nog knap 1-2. In een laatste poging om alsnog langszij te komen, liep Nabil El Gourari helaas tegen een rode kaart op, nadat hij dom reageerde op een overtreding.

De Dijk verloor verdiend en mag zich gaan voorbereiden op het bekerduel tegen Fortuna Sittard, aanstaande woensdagmiddag om 17.00 uur in eigen huis.