Home / Algemeen / Verdiende zege FC Almere in derby tegen Waterwijk

Verdiende zege FC Almere in derby tegen Waterwijk

FC Almere heeft in de zaterdag tweede klasse B de weg omhoog gezet. De ploeg van Jamal Yahiaoui versloeg stadgenoot Waterwijk in de Almeerse derby met 2-0. De eindstand stond halverwege al op het scorebord.

De betere kansen waren vanaf het begin voor de thuisploeg. Waterwijk probeerde het wel, maar strandde telkens op de hechte defensie van FC Almere. Nadat Rogier Arduin over schoot en Peter van Dongen zijn inzet van de doellijn gehaald zag worden, was het in de 27ste minuut alsnog raak. Een aanval over de linkerkant werd door Koen Blommestijn (vorig seizoen Waterwijk) fraai afgerond: 1-0.

FC Almere hield de touwtjes strak in handen en kreeg kans op kans om de voorsprong uit te bouwen. De uitstekende keepende Gianni Hermans voorkwam erger voor Waterwijk, al moest hij in de 32ste minuut ook een tweede tegentreffer incasseren. Opnieuw viel FC Almere via de linkerkant aan en deze keer was de jonge Arduin trefzeker. Vlak voor rust had de wedstrijd helemaal in het slot gegooid kunnen worden, alleen werd een vrije trap van Lesley Vlieger fraai verwerkt door Hermans.

Na de pauze kwam Waterwijk beter voor de dag en kreeg het een paar aardige mogelijkheden. Aan de andere kant van het veld ontsnapten de gasten aan een strafschop toen de scheidsrechter een handsbal van Desmond Mensen over het hoofd zag. FC Almere trok de overwinning vrij probleemloos over de streep voor de ogen van zo’n 250 toeschouwers.

“Vanaf het begin gaven we de toon aan en dat werd beloond met twee fraaie doelpunten”, zei een tevreden Yahiaoui na afloop. Waterwijk-trainer Ron Gerlof gaf de schuld aan een offday van zijn ploeg. “Er lukte weinig, maar dat was misschien ook de verdienste van FC Almere.”

FC Almere klom door de zege weer een plek en staat nu twaalfde. Waterwijk blijft als nummer zes keurig in de middenmoot staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag Herman de Wit
Foto’s Martin Bakker