Home / slideshow / Verdiende zege voor Swift, maar met te weinig goals

Verdiende zege voor Swift, maar met te weinig goals

Swift stond aan het begin op doelsaldo aan kop, met evenveel punten als DHSC en Eemdijk. De Amsterdammers troffen het onbekende d’Olde Veste ’54. Al is trainer Dick Krommenhout wel een oude bekende, hij was trainer van Swift zaterdag 1 in 2008/2009 en 2011/2012.

De eerste 20 minuten waren voor d’ Olde Veste’54. Al na 2 minuten een goede voorzet vanaf links die door een geheel vrijstaande speler van d’ Olde Veste’54 over werd gekopt.  In de 18e minuut nogmaals een gevaarlijke doelpoging, middels een kopbal van d’ Olde Veste’54, maar de assistent had al voor buitenspel gevlagd. De bezoekers hadden aan de andere kant af en toe een overtreding nodig om Swift af te stoppen en dat leverde Hessel Eikelboom na een half uur een gele kaart op. Het spel hobbelde tot de 35e minuut op en neer en was van beide kanten vrij rommelig. Dan ineens in de 37e minuut een goede voorzet van Bas Maljaars en de bal kwam in het strafschopgebied terecht, waarna Rik Breemhaar de bal keurig en geplaatst inkopte, 1-0 voor Swift. Nog voor rust maakte Swift ook de 2-0. Via een assist van Carlos Groen kon Don Gambier de bal inschieten.

Swift pakte in de tweede helft het eigen spel op, wat resulteerde in een goede kans voor Gambier, die een vrije doortocht kreeg. Net voordat hij het strafschopgebied in ging, werd hij naar de grond gewerkt door Eikelboom. Dat resulteerde in een vrije trap voor Swift en direct rood voor Eikelboom. Daarnaast kreeg de warmlopende Jeffrey Dijkstra geel vanwege commentaar op de leiding. De vrije trap van Swift leverde niets op.

Daarna volgden er kansen voor Swift om verder uit te lopen. Zo schoot Bas Buimer voor het doel langs en stuitte Maljaars op de doelman van de bezoekers. In de 70e minuut werd Raymond Manuputty in de zestien aangetikt, maar de bal ging niet op de stip. Vlak daarna was Maljaars met een mooi schot dicht bij de 3-0. Via de onderkant van de lat kwam de bal het veld weer in, het oordeel was dat deze niet over de lijn was geweest. De slotfase verliep rommelig, met kaarten aan beide kanten en geen kansen meer.

Omdat Eemdijk punten liet liggen, gaat Swift nu samen met DHSC aan kop. Volgende week gaat Swift op bezoek bij Flevo Boys.

Bekijk hier de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)