Home / Algemeen / Verdiende zege Waterwijk op V&V

Verdiende zege Waterwijk op V&V

In zaterdag 4B heeft Waterwijk een verdiende zege geboekt op Vlug en Vaardig.Teveel spelers van Vlug & Vaardig presteerden onder hun niveau, waardoor het voor Waterwijk geen lastige middag werd en de ploeg nu tweede staat met 6 punten uit twee wedstrijden.

Het eerste half uur gebeurde er nauwelijks wat, beide ploegen tastten elkaar af en speelden de bal rond. Vlug en Vaardig kreeg één goede kans uit een uitbraak van Benjamin Vos, die op het laatste moment gestuit werd en daarbij flink geblesseerd raakte. Zodoende moest V&V al na 25 minuten wisselen en kwam Rachid Moufid in het veld, die een niet zo gelukkige invalbeurt had. De laatste 10 minuten van de eerste helft gaf V&V de wedstrijd uit handen.

Een verkeerde aanname op rechts van Moufid leidde in de 36e minuut de 1-0 in. Na een snelle uitbraak kon de nr. 9 van Waterland, Ghoudou, de 1-0 scoren. Een  paar minuten later moest doelman Sancho van Soelen – pas 17 jaar en de beste man aan de kant van V&V – tot twee keer toe ingrijpen na een fout van centrale verdediger Huub Eikenboom. In de eerste minuut van de extra tijd draaide linksachter Elwin Kroese na aanname van de bal de verkeerde kant op en verspeelde de bal aan rechterspits Patrick van Veen. Ricardo Kolk kon vervolgens de 2-0 laten aantekenen. Met de razendsnelle Van Veen is tevens de gevaarlijkste speler van Waterwijk genoemd. Zijn voorzetten stichtten keer op keer gevaar. In de laatste minuut voor rust brak Mike Vos uit, zijn ziedende schot belandde op de paal.

Aanvoerder Michiel van Tilburg (V&V)

Na rust werd de aan de hamstring geblesseerde aanvoerder Michiel van Tilburg vervangen door Wouter Oosterloo, die linksachter ging spelen (en dat prima deed). Elwin Kroese verhuisde naar rechts. Drie minuten na de rust gloorde er weer hoop voor de Amsterdammers, toen Mike Vos een vrije trap knap binnen schoot. Maar een paar minuten later was de marge weer twee doelpunten. Een vrije trap van rechts werd in het centrum van de verdediging niet goed verwerkt, de bal viel voor de voeten van  Quincy van Puttten, die een meter achter de verdediging van V&V stond. Hij stond buitenspel, maar de onduidelijk was wie de bal daarvoor het laatst aangeraakt had. Scheidsrechter Hovinga zag iets heel anders, namelijk dat een speler van V&V in eigen doel schoot. Drie verdedigingsfouten, drie doelpunten. Maar daarna had Waterland nog enkele keren moet scoren vanuit volledig vrijstaande positie. Maar of de bal werd knullig naast geschoten of Sancho van Soelen lag voortreffelijk in de weg.

Davey Huisman (V&V)

Ook Waterland moest in de tweede helft drie spelers wisselen vanwege een blessure in een overigens sportieve wedstrijd, die zeer kort gehouden werd door de scheidsrechter. In de tweede helft was er nog geel voor Mike Vos en voor Davey Huisman, die een ongelukkige wedstrijd speelde.

Verslag: Rien van Tilburg, clubwatcher Vlug en Vaardig.