Verhoeven (De Dijk): “HHC een goede tegenstander voor deze ronde”

Een jaar geleden was De Dijk in de eerste ronde van de KNVB Beker kansloos tegen Vitesse. Nu treffen de Amsterdammers met competitiegenoot HHC Hardenberg een gelijkwaardigere tegenstander. Na twee nederlagen op rij is de tweededivisionist in het bekertoernooi uit op herstel.

Met oud-prof Jeroen Verhoeven staat er een voormalig bekerwinnaar onder de lat bij De Dijk. Hij won in 2010 met Ajax de ‘dennenappel’. “Maar dat neem ik niet mee in de voorbereiding. De wedstrijd van morgen is meer een gewone wedstrijd, als we verder komen zal het anders worden. Dan komt er meer bij kijken en kan de ervaring voor veel jongens nuttig zijn.”

De Amsterdammers hebben wat goed te maken. Na een sterke start in de Tweede Divisie, met twee overwinningen op rij, is De Dijk het nu even kwijt. Zowel door Koninklijke HFC (1-3) als GVVV (3-0) werden de pijnpunten van de ploeg blootgelegd. “Het is pas ons eerste seizoen in de Tweede Divisie. We hebben besproken wat er allemaal fout is gegaan. Wanneer je afspraken over standaardsituaties niet nakomt, gaat er iets niet goed. Daar leren we van. Het zou lekker zijn om nu van HHC Hardenberg te winnen en door te gaan.”

Na het uitschakelen van AFC in de tweede kwalificatieronde treffen de Amsterdammers opnieuw een competitiegenoot. “Ik denk dat het een goede tegenstander is voor deze ronde. Het zal een gelijkwaardige wedstrijd worden, in bekerduels kan het altijd alle kanten opgaan. Bovendien is het beter om eerst één of twee rondes verder te komen en daarna pas een profclub te loten.”

De bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg begint om 19:45 uur aan de Schellingwouderdijk.

Verslag: Roy Baltus
Foto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)