Verklaring KNVB over overspelen duel Real Sranang – DIOS

Het door Real Sranang gewonnen duel van afgelopen zondag tegen DIOS (5-2) moet door de KNVB worden overgespeeld. Dinsdag berichtten wij hier al uitgebreid over. Vandaag reageerde de KNVB naar aanleiding van onze berichtgeving. “Wij hebben een fout gemaakt.”

Het duel werd afgelopen zondag uitgespeeld, nadat de wedstrijd eerder dit seizoen al na drie minuten werd gestaakt. De reglementen schrijven voor dat als de wedstrijd wordt uitgespeeld dat dat mag met alle beschikbare spelers. Alleen spelers die al gewisseld zijn, wat nu niet het geval was, of een rode kaart hebben ontvangen mogen niet meer deelnemen. Uiteraard zijn spelers met een lopende schorsing ook uitgesloten van deelname.

Woordvoerder Koen Adriaanse van de KNVB: ” Het is heel vervelend  wat er is gebeurd, maar de regels zijn door de scheidsrechter niet goed geïnterpreteerd. We kunnen dan ook niet anders dan de wedstrijd ongeldig te laten verklaren en hem op zondag 22 november opnieuw te laten spelen. Dat is het meest sportieve.”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!