Verliezend finalist 2014 JOS pakt eerste zege in beker

Verliezend bekerfinalist JOS Watergraafsmeer is het nieuwe beker seizoen begonnen met een 3-2 over tegen eersteklasser SDO uit Bussum.  Paul Bekker (2x) en ,Patrick Lokken maakten de Amsterdamse treffers.

De Amsterdammers kwamen na een half uur spelen op voorsprong op een comfortabele 2-0 voorsprong. Eerst was het Paul Bekker die scoorde en vijf minuten later maakte Patrick Lokken zijn naam als doelpuntenmaker waar.  De Bussemse doelman Rolf Hazelaar kon binnen vijf minuten twee keer de bal uit het net halen. De ploeg van Sander Middelbeek verzuimde daarna om nog voor rust de wedstrijd definitief te beslissen.

Omdat SDO vlak voor rust door Rick van der Velden de aansluitingstreffer maakte , hij schoof de bal langs Mitchel Dijkstra, beloofde het nog een spannende tweede helft te worden.

Na rust waren het de bezoekers die meer druk gingen zetten op de defensie van JOS. SDO was bijna succesvol maar de bal raakte de lat. Na een uur spelen brak Lokken door via de linkerkant. Zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door Roy Bussman goed ingeschoten. Hazelaar zat er nog met zijn handen aan maar de rebound was voor Bekker (3-1)

Waar JOS wat gas terug leek te nemen drong SDO steeds meer aan. De Amsterdammers ontsnapten keer op keer. Dat de 3-2 viel as dan ook geen verrassing. Weer was het Rick van der Velden die raak schoot. Met een hard diagonaal schot liet hij Dijkstra kansloos. SDO verdiende in het restant van de wedstrijd een gelijkmaker, maar deze viel niet.

Voor Middelbeek wacht nu komend weekend het Kampioenschap van Amsterdam, het toernooi dat ze in 2012 wonnen. Belangrijker is echter de confrontatie volgende week met zaterdag Hoofdklasser Noordwijk in de KNVB beker. De winnaar van dat duel mag het in de tweede ronde thuis opnemen tegen het ‘grote’ Ajax