Verliezend Pancratius vergeet zichzelf opnieuw te belonen

Pancratius kreeg het zondagmiddag niet voor elkaar om vertrouwen te tanken voor de komende weken. Op het eigen complex verloor het met 1-2 van DONK.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2C

De Badhoevedorpers hebben te maken met een moeizame competitiestart. Waar het in het openingsduel met DIOS tegen een 2-0 nederlaag aanliep, won het vervolgens van KDO (1-0) en speelde het met 2-2 gelijk tegen ESTO. Tegen DONK hoopte Pancratius dan ook weer een overwinning te behalen, maar daarin slaagde de ploeg van Danny Hijzelendoorn niet. De oefenmeester zag Pancratius zelfs op het eigen veld verliezen.

De thuisploeg creëerde in de eerste helft verschillende kansen om de openingstreffer te maken, maar de pogingen gingen allemaal mis. Aan de andere kant ging Pancratius-keeper Stijn Morsch flink in de fout. Na een misverstand tussen de verdediging en keeper kon Imad el Yousfi de bal zomaar in een leeg doel schuiven. In de tweede helft nam Pancratius meer risico, waarvan DONK vlak voor tijd gebruikmaakte. Roy van der Graaf zorgde voor de 0-2, wat het vertrouwen van Pancratius wegvaagde. Ralf Fenne zorgde nog wel voor de 1-2, maar de treffer kwam te laat voor een serieus slotoffensief.

De nieuwe nederlaag zorgde bij Hijzelendoorn voor teleurstelling. “We waren vandaag veel aan de bal en creëerden voldoende kansen, maar dan moet je jezelf wel belonen door doelpunten te maken. Dat deden we niet, terwijl we achterin bij de openingstreffer ongelukkig waren. Dat maakt de nederlaag natuurlijk zuur.” Pancratius is volgend weekend vrij, waarna het op 31 oktober thuis tegen HBC speelt.

Tekst: Jordi Smit