Verliezend Pancratius verspeelt 0-2 voorsprong

De zondagselectie van Pancratius heeft zaterdagmiddag een 3-2 nederlaag geleden tegen Geinoord Nieuwegein. Waar de club na drie kwartier spelen nog met 0-2 voor stond, gaven de Badhoevedorpers het in de laatste twintig minuten van de tweede helft volledig weg.

Hoofdtrainer Danny Hijzelendoorn stond in de eerste helft van de wedstrijd tevreden langs de kant. De oefenmeester zag zijn ploeg uitstekend aan het duel beginnen en vrijwel elk duel van Geinoord winnen. Pancratius kwam daardoor al binnen vijf minuten op een voorsprong. Na een uitstekende actie van Bobby Bosma werd Magdy Ibrahim in stelling gebracht. De voetballer twijfelde geen moment en schoof de bal richting de verre hoek: 0-1. Beter kon Pancratius niet aan het duel beginnen. Het doelpunt gaf de vereniging duidelijk vertrouwen en het tweede doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Tien minuten voor rust veroverde Diede Mentink na sterk drukzetten de bal. Gianni Oosterhoff ging vervolgens alleen op de keeper af en bezorgde Pancratius de 0-2.

Idealer kon Pancratius niet rusten, maar het niveau van de bezoekers in de tweede helft kwam als een complete verrassing. Waar de ploeg van Hijzelendoorn in de eerste helft de tegenstander nog overklaste, waren de spelers in de tweede drie kwartier steeds een stapje te laat. Bovendien ging de club veel achteruitlopen en werden meerdere malen lange ballen gehanteerd, een kracht die Pancratius niet beschikt. Daardoor kwam tegenstander Eemnes steeds beter in de wedstrijd en creëerde het kansen, maar het resulteerde niet direct in doelpunten voor de gastheer.

Dat veranderde twintig minuten voor tijd, toen Robin Janssen het voor elkaar kreeg om de 1-2 tegen de touwen aan te jagen. Het was een flinke tik voor Pancratius, dat door het doelpunt aan het wankelen werd gebracht. Tien minuten voor tijd werd dat nog erger, doordat Eemnes met een penalty de gelijkmaker mocht scoren. Sem van Zwieten was het die de treffer maakte. Drie minuten later was het dezelfde Van Zwieten die na een lange bal op hem mocht draaien, aanleggen en snoeihard mocht raakschieten: 3-2.

Hijzelendoorn was onthutst na de nederlaag. “Waarin ik het meest teleurgesteld ben, is dat het verval tussen ons spel in de eerste en tweede helft zo groot was. Dat vind ik erger dan de nederlaag die we hebben geleden”, legt de coach uit, die snel vooruit wil kijken. “Natuurlijk wilden we graag door, alleen uiteindelijk waren het voor ons verkapte oefenwedstrijden. Die wil je uiteraard graag winnen, maar de competitie heeft de hoogste prioriteit.”

Tekst: Jordi Smit