Vernieuwd WVHEDW (zondag) wordt in eerste jaar meteen kampioen

In het eerste jaar met een vernieuwd zondagelftal is WVHEDW meteen kampioen geworden in de zondag vijfde klasse D. De ploeg van Bert Reus was vanwege de veranderde promotieregeling al zeker van promotie en zorgde tegen VSC voor de kers op de taart: 5-1.

“We wisten vorige week dat we gepromoveerd waren, maar het ultieme doel was het kampioenschap. Dan laat je echt zien dat je de beste van de competitie bent”, zei Reus. Tegen de bezoekers uit Utrecht lieten zijn spelers dat in de eerste helft niet zien. Vooraf merkte de oefenmeester een uitbundige en gemakzuchtige sfeer. “De jongens waren zichzelf niet, we brachten in de eerste helft niet het niveau dat we normaal kunnen brengen. Of het met spanning of druk te maken had, durf ik niet te zeggen. De eerste helft was zeer, zeer matig.”

Halverwege stond het ‘slechts’ 1-1, waarbij Vincent Buis het doelpunt van WVHEDW voor zijn rekening nam. Na de rust ging het iets beter bij de Amsterdammers, maar nog steeds niet geweldig. Wel was het goed genoeg om uit te lopen naar een 5-1 overwinning. VSC kwam bijna niet van de eigen helft en moest doelpunten van Mike Ceintuar (twee), Michael Jozefszoon en Jonathan Person incasseren.

Het behaalde kampioenschap was een bekroning op een succesvol eerste jaar als standaardteam, nadat deze lichting vorig seizoen de Zondag 2 was. Spelers die vanuit de jeugd doorstromen naar de senioren en niet kunnen aanhaken bij de Zaterdag-selectie krijgen in de Zondag 1 de kans om zich alsnog tussen de grote mannen te ontwikkelen. “De gemiddelde leeftijd is volgens mij 21 jaar, er is geen speler ouder dan 23. Er zit dus voldoende potentie in. Ik denk dat we volgend seizoen kunnen meedraaien in de bovenste helft van de vierde klasse. Dat is het doel.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag vijfde klasse D.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)