Home / Algemeen / Verplichte promotie uit Topklasse
Hoofdveld AFC. Het complex van een BVO?

Verplichte promotie uit Topklasse

Vanaf het seizoen 2015/2016 zal de KNVB verplichte promotie van de topklasse naar de Jupiler League eisen. Wel zullen er nog een aantal uitgangspunten in de komende periode moeten worden uitgewerkt.  Opmerkelijk is dat topklasser AFC nog niet op de hoogte was van deze ontwikkeling.

Ad Westerhof, vice-voorzitter van AFC, reageerde verrast op het besluit: “Ik ben zeker verrast. Het roept gelijk een hoop vragen bij me op. Dit gaat gewoon niet werken! Zijn wij dan ineens een BVO?”

De KNVB laat in een persverklaring weten dat er een consensus is bereikt waarbij een tijdpad is afgesproken. De consensus is mede gebaseerd op de gesprekken tussen het bestuur amateurvoetbal en de zogenaamde achterban.

In het najaar van 2012 worden de algemene vergadering betaald voetbal, algemene vergadering amateurvoetbal en de bondsvergadering geïnformeerd over de uitgangspunten die van kracht zijn voor de invoering van verplichte promotie en degradatie tussen de topklasse en de Jupiler league met ingang van het seizoen 2015/’16.

Hoofdveld AFC. Het complex van een BVO?

Directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars over de geplande marsroute: ,Dit is een ontwikkeling die mogelijkheden biedt voor de toekomst. Voor het zover is mogen alle betrokkenen hun visie geven op de plannen. Net als altijd volgen we de democratische weg van besluitvorming, waarbij iedereen tijdig zijn zegje kan doen.’

Westerhof lachend: “Wij bereiden ons niet voor op een promotie en zeker niet op een degradatie. We gaan wel kijken hoe dit uitpakt. Je kunt ons niets verplichten.”