Verrassend sterk TOG laat Ouderkerk zweten

In de zondag vierde klasse F heeft TOG het het hoog genoteerde Ouderkerk knap lastig gemaakt. Al doet de uitslag dat niet vermoeden. De ploeg van Martin van Egmond blijft daardoor op de tweede plaatst staan, maar heeft wel de minste verliespunten.

Het laag geklasseerde TOG gaf tegen Ouderkerk al snel een waarschuwing af. Na een goede Amsterdamse combinatie moest Van Luyn zijn doel uitkomen om gevaar te voorkomen. In de achtste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Een mooie voorzet vanaf rechts van Ibrahim Turan viel over Ouderkerker Michel Zeegers heen, waarna Jonah Edwards de bal voor TOG fraai ineens op doel schoot (1-0). De bal kwam in het hoekje van het doel terecht. Na deze tegenvaller deed Ouderkerk wat terug. Een steekpass van Van Rossum kwam bij Van der Linden. Hij stuitte echter op keeper Bulatnij.

DSC04494

Ouderkerk drong wel aan en kwam ook vlak voor het doel van TOG. Maar nauwkeurigheid in de eindpass ontbrak en ook was het lastig voor de thuisploeg om door de gegroepeerd staande verdediging van TOG heen te spelen. Een schot van Van Rossum werd voor de lijn weggewerkt, terwijl Zeegers op de keeper stuitte en later naast schoot.  Vlak voor rust behoedde doelman Van Luyn Ouderkerk voor een grotere achterstand. TOG had een mooie aanval waarbij ‘de Lex Immers van TOG’ Jerry Wijnbergen zijn collega-aanvaller Turan in één beweging richting Van Luyn stuurde. De Ouderkerker doelman was echter een te groot obstakel voor Turan.

Na rust stond het al snel gelijk. Na een goede actie van Van der Linden speelde hij de bal richting Scholte. Die werd in het strafschopgebied onderuit gewerkt door TOG’er Arezki. Een op het oog terechte strafschop. Aanvoerder Spronk nam zijn verantwoordelijkheid; al was zijn door het midden geschoten strafschop niet heel overtuigend: 1-1.

Niet lang daarna kwam Ouderkerk zelfs op voorsprong. Uit een hoekschop van Scholte kopte Van der Linden in. Doelman Bulatnij van TOG leek de bal te gaan pakken maar moest hem uiteindelijk toch loslaten. Zodoende wist Ouderkerk met wat geluk en doorzettingsvermogen de achterstand weg te werken. Toch hadden de Amsterdamse bezoekers de gelijkmaker nog op de schoen. Het was Van Luyn die de bal letterlijk van de technische aanvaller Wijnbergen zijn voet af plukte. Hij was weggestuurd door ploeggenoot Hakiki en liet ontsnapt aan buitenspel de Ouderkerkse verdediging zijn hielen zien. De stoïcijnse keeper Van Luyn vervulde zodoende een belangrijke rol. Sinds hij is ’teruggekeerd’ van zijn avontuur als speler is er eigenlijk nooit twijfel over hem geweest. In de tweede helft dook hij nog een keer onder een hoekschop door, maar de sympathieke Ouderkerker had het geluk aan zijn zijde.

remy

Ondanks het doelpunt van Van der Linden paste Ouderkerk-trainer Van Egmond al in minuut 57 een dubbele wissel toe. Van der Linden had de voorkeur gekregen in de basis omdat Rutger Baas niet had kunnen trainen. Van Egmond was echter niet helemaal tevreden over het spel van Van der Linden en linksbuiten Meester en bracht Baas en Melissen voor hen in de plaats. Nadat Scholte de paal had geraakt begon Laurent voor Ouderkerk aan een mooie solo. Doelman Bulatnij van TOG bracht redding. Uit een pass van Van Rossum schoot Melissen met al zijn frustraties over zijn blessures van dit seizoen de lat bijna door midden, waarna Scholte uit de rebound in twee instanties de Amsterdamse goal vond. Na deze 3-1 voor Ouderkerk liet TOG het lopen. Scholte speelde de keeper uit voor de 4-1, aanvaller Baas zorgde op aangeven van Melissen voor 5-1 en Scholte maakte zijn derde na opnieuw een assist van Melissen.

Wie naar de uitslag kijkt ziet (opnieuw) een makkelijke overwinning voor Ouderkerk. In werkelijkheid kende de thuisploeg een erg moeilijke eerste helft, maar met doorzetten en wat geluk forceerde de ploeg een nieuwe overwinning. TOG speelde in de eerste helft erg gedisciplineerd en clever. Jammer dat de ploeg het begin tweede helft zelf een beetje weggaf. De Amsterdammers zijn nu alleen de hekkensluiter in de 4e klasse F. Maar met wat de ploeg in de eerste helft liet zien is TOG absoluut vierde klasse waardig. Wie weet wat voor inhaalslag de equipe van Berrevoets met dit goede spel in het restant van de competitie nog kan gaan maken.

DSC04540

Ouderkerk-middenvelder Tom van Rossum na afloop: “Uiteindelijk gaat het om de drie punten natuurlijk en we kunnen zeggen dat we aan het doelsaldo hebben gewerkt… Maar goed was het niet. We hadden in de eerste helft wel de kansen, maar hebben ze niet afgemaakt. Dan voetbal je een beetje tegen jezelf. TOG stond ook sterk in de eerste helft. In de rust vertelde de trainer dat hij me slecht vond spelen. Hij vond dat we teveel met de bal liepen, we moesten sneller spelen. Dat hebben we in de tweede helft goed gedaan. Toen we na rust snel op 2-1 kwamen was het makkelijker voetballen. Het lijkt nu een makkelijke overwinning, maar ik denk dat dit een van onze moeilijkste thuiswedstrijden is geweest.”

Kijk voor alle uitslagen, het programma en de stand op de klassenpagina van zondag 4F.