Versnelling Zwanenburg is NFC te machtig

Zwanenburg heeft in de zondag vierde klasse D goede zaken gedaan. De ploeg van Mehmet Simsek nam in het begin van de tweede helft afstand van NFC en blijft hierdoor op een derde plek staan: 4-1. NFC moet door de nederlaag een kleine pas op de plaats maken.

Net als in de heenwedstrijd deden beide ploegen in de eerste helft niet heel veel voor elkaar onder. Kleine kansjes konden aan beide kanten niet veel uitrichten. Een individuele actie brak in de dertigste minuut uiteindelijk de ban. Een goede aanval van Zwanenburg werd na een solo-actie uiteindelijk afgerond door Daan de Graaf: 1-0. De thuisploeg dacht deze voorsprong mee de kleedkamers in te kunnen nemen voor de rust, maar vijf minuten voor de hervatting sloeg NFC toe bij een verdedigingsfout van Zwanenburg. Robin Visser toucheerde de bal net genoeg om doelman René Jonker te passeren: 1-1.

“Daardoor konden we met een goed gevoel de rust in gaan”, vond NFC-trainer Ruud Visser. “We hadden het gevoel dat er nog wat te halen viel, na onze goede reeks van de afgelopen weken.” Maar na een versnelling van Zwanenburg was NFC verslagen. Binnen tien minuten na de hervatting had de thuisploeg een 3-1 voorsprong te pakken dankzij twee treffers van Kevin Verhoeve. “De 3-1 was cruciaal.”

NFC moest vervolgens het tempo opvoeren en steeds verder naar voren spelen om nog de aansluiting te vinden. Hiervoor vonden de Amstelveners echter telkens doelman Jonker op hun weg. De sluitpost keerde een schot van Koen Polfliet en in de rebound weerhield hij ook Visser van het scoren. Even later tikte hij zeer fraai een kopbal van Lennart van der Leest uit zijn doel. In de tegenstoot sloeg Zwanenburg via Joshua von Mauw wederom toe. De invaller bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 4-1.

Door de nederlaag is NFC uitgespeeld in de tweede periode en ook achterop geraakt op de ranglijst. De Amstelveners staan nu zesde. “Het is jammer, maar er is geen reden om ongerust te worden”, aldus Ruud Visser. “Over twee weken krijgen wij HBC en dan hebben we bijna alle topploegen gehad. Er is nog een derde periode te vergeven en via de eindstand willen we ook proberen een. Het wordt nu zaak om stabieler te worden en een goede serie neer te zetten tegen de iets mindere goden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse D.