Vertrekkende Raymond Dirven zoekt na Chabab nieuwe uitdaging

Voor Hoofdklasser FC Chabab lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan en Raymond Dirven heeft inmiddels besloten op zoek te gaan naar een andere club. De doelman van Chabab is teleurgesteld over het verloop van het seizoen en hoopt bij een nieuwe vereniging het plezier in het voetbal weer terug te vinden.

Chabab leed afgelopen maandag de vijfde nederlaag op rij en ook Dirven erkent dat de club een slechte periode kent. Dirven: ”Het is heel vervelend om dit te moeten concluderen, maar het is een beetje een puinhoop geworden. Aan het begin van het seizoen stonden we drie keer op het trainingsveld en nu wordt er amper getraind. Mede daardoor ben ik het plezier in het voetbal een beetje kwijt geraakt en kan ik het zelf af en toe ook niet meer opbrengen.”

Het is een schrijnend contrast, want Chabab leek lange tijd hard op weg naar het kampioenschap in de Zondag Hoofdklasse. “In de eerste seizoenshelft speelden wij bijna iedereen van de mat. We wisten ook belangrijke wedstrijden, zoals bijvoorbeeld op bezoek bij De Dijk (1-2). Naast het team van Young Boys is dit het beste elftal waar ik in gespeeld heb. Ik geloof ook echt dat we voetballend veel teams nog kunnen verslaan, maar conditioneel zijn we niet meer in staat om andere ploegen bij te benen”, concludeert Dirven.

Raymond Dirven
Foto Rob Beense: Raymond Dirven in actie voor Chabab tegen De Dijk. De doelman verlaat de club na één seizoen

Nu staat Dirven open voor een nieuwe uitdaging. De doelman heeft in zijn loopbaan de nodige clubs versleten, maar kan daardoor ook buigen op een hoop ervaring. Dirven keepte onder meer voor clubs als DWV, JOS/Watergraafsmeer, Huizen en Young Boys. Vorig seizoen stapte Dirven van CSW over naar Chabab. Dirven: “Ik wist van te voren niet wat ik er van moest verwachten, maar zoals ik al eerder zei, op de eerste training spatten er van af. Helaas is het uiteindelijk niet geworden wat we allemaal hadden gehoopt en met de situatie eromheen is het voor mij tijd om verder te kijken.”

De doelman is benieuwd wat er volgend seizoen op zijn pad komt en kijkt verder dan de klasse waarop een club acteert of gaat acteren. Het hebben van een goed gevoel is volgens Dirven van doorslaggevend belang. Dirven: “Dat is altijd de belangrijkste overweging geweest in mijn keuzes voor een club. Vooral nu vind ik het belangrijk om het spelplezier terug te krijgen en ben ik op zoek naar een leuke club. Ik heb het zeker nog in mij om een aantal jaar op hoog niveau te keepen en ik hoop volgend jaar bij een mooie club met een goed gevoel onder de lat te staan.

Foto tekst: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!