Verzet DWS bij fusie met Chabab

Vanavond op Sportpark Spieringhorn vindt de buitengewone algemene ledenvergadering van DWS plaats. Het belangrijkste punt op de agenda zal de toekomst van DWS zijn, met natuurlijk de veelbesproken voorgenomen fusie met Chabab. Volgens een bron binnen DWS zal er veel verzet zijn tegen de fusie en de verwachting is dat het niet vanzelfsprekend is dat het plan wordt goedgekeurd. Het belooft een emotionele avond te worden, waarbij de gemoederen wel eens hoog op kunnen lopen.

Onze bron wordt niet bij naam genoemd, aangezien hij vanavond zelf ook aanwezig zal zijn op de vergadering. Volgens hem is het verzet niet mals binnen de club.
Ik denk niet dat het plan het gaat halen vanavond, er is teveel weerstand. Wij hebben Chabab niet nodig om te overleven en de plannen van de gemeente nemen de schuld van beide clubs niet weg. Onze hele complex moet verbouwd gaan worden om topklassewaardig te worden. En dit alles voor de twee seniorenteams die Chabab meeneemt. Ik zie het nut er niet van in’.

Over de financiën zal vanavond alles op tafel moeten komen. DWS en Chabab zouden een gezamenlijke schuld hebben van zo’n 130.000 euro. De gemeente stelt 250.000 euro ter beschikking om het complex van DWS op te knappen, maar dit zegt niets over de schuld.

De eisen voor topklasse-voetbal zijn hoog. Ons hele complex wordt dan verbouwd, maar daarna blijven de schulden. Wat hebben wij er dan aan? Binnen DWS zijn er ook plannen gemaakt om er zelf als club bovenop te komen. Laten we dat eerst eens doen, voordat we over een fusie gaan praten. Een fusie die er nooit hoeft te komen. DWS is nog nooit gefuseerd en we hebben meer dan 400 jeugdleden. Een goed bestaansrecht lijkt me.’

Om te stemmen vanavond zal er in eerste instantie tweederde opkomst moeten zijn van de ongeveer 540 leden. Dit zal hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren. Een nieuwe ledenvergadering is al uitgeschreven en wel een kwartier later vanavond. Een constructie die vaker is vertoond.

Ik hoop dat het tot stemmen komt vanavond en dat we dit hele plan achter ons kunnen laten. Er staan nieuwe bestuursleden en nieuwe sponsoren klaar om te beginnen, maar dan wel zonder Chabab. Ik snap wel dat Chabab ergens moet voetballen volgend jaar. De gemeente zou dit allang geregeld moeten hebben. Nu proberen ze om Chabab bij ons naar binnen te duwen. Ik denk niet dat dit gaat lukken.’

De toekomst van DWS, maar ook van Chabab, ligt vanavond in handen van de leden van DWS. Ook bij Chabab is er een ledenvergadering, deze vindt morgen plaats. Bij Chabab is de verwachting dat hun leden voor de fusie zullen stemmen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS