Vet heeft dubbel kampioenschap in het vooruitzicht

Nog voordat het seizoen begon, moest Topklasser AFC al afscheid van hem nemen. Een half jaar verder en zowel zijn oude als zijn nieuwe club voeren de ranglijst als koploper aan. Javier Vet bezet met FC Dordrecht de eerste plek in de Jupiler League en is zelf ook meerdere malen in actie gekomen voor de “Schapenkoppen.” Het Amsterdamsche Voetbal en Vet blikken terug op zijn overstap.

‘Het is mij eigenlijk allemaal zeer goed bevallen’, begint de lange middenvelder. Vorig jaar rond dit tijdstip was Vet voor het eerst mee op trainingskamp met AFC en veroverde hij een basisplek onder trainer Cor ten Bosch. ‘En nu heb ik al veertien wedstrijden voor FC Dordrecht achter mijn naam. Dat is zeker meer dan ik in eerste instantie verwacht had. Voorafgaand aan het seizoen kon ik kiezen tussen FC Oss en Dordrecht en aangezien FC Oss bijna onderaan staat, mag je wel stellen dat dit de juiste keuze is geweest.”

1461711_612275192173002_92393152_n

Ondanks dat Vet zich goed voelde, merkte hij wel het verschil tussen de Topklasse en de Jupiler League. Vet: ‘Het was toch een stapje hoger. De trainingen waren in het begin echt een aanslag op mijn lichaam. Ik ging van twee of drie keer trainen in de week naar bijna dagelijks op het veld staan. Daar heb ik wel even aan moeten wennen.’ Het vele trainen heeft tot gevolg dat de spelers in de Jupiler League fysiek beter zijn dan in de Topklasse volgens Vet. ‘Wij hebben een selectie met 24 super fitte spelers, dat was tegen teams uit de Topklasse toch wel een stukje anders. Natuurlijk is het kwalitatief ook wat beter, maar het fysieke gedeelte maakt toch het grootste verschil.’

1455920_10151941783797020_1702090237_n

Het feit dat Vet met Dordrecht vaak op vrijdag speelt, geeft hem wel de mogelijkheid om op zondag bij AFC langs de lijn te staan. ‘Daar ben ik regelmatig te vinden als ze thuis spelen. Soms kijk ik ook nog even naar wat wedstrijden van AFC 2, omdat ik veel jongens ken die daar in voetballen. En naast AFC zijn er vaak nog meer leuke wedstrijden. Als ik zelf niet moet voetballen, probeer ik in het weekend een leuke wedstrijd in het amateurvoetbal mee te pikken.’

1452211_616377451762776_1455267448_n

Zoals gezegd staan zowel Dordrecht als AFC bovenaan en Vet is niet geheel verrast over de prestaties van zijn oude club. ‘Ik ben blij dat ze het zo goed doen, maar ik had het ook wel verwacht. Toen ik nog vol gefocust was op AFC voelde ik dat er meer in zat dan dat we vorig jaar lieten zien. We leden dat jaar te veel onnodige nederlagen, het leek mentaal niet helemaal goed te zitten. Nu is het juist andersom: AFC wint de wedstrijden die we vorig seizoen op het eind zouden verliezen. We hadden toen een beetje pech en gelukkig valt het nu wel steeds de goede kant op. Dat is mooi, zolang ze maar geen kampioen worden zonder mij’, sluit Vet met een brede grijns af.

Verslag Wessel Westerhof
Foto’s website FC Dordrecht/ Erwin Spek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)