Vidal (De Meer): “Niveau in derde klasse valt me tegen”

Het zondagelftal van de Meer promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de derde klasse D en had bij aanvang van het seizoen dan ook handhaving als doelstelling. Toch denkt trainer Carlos Alacon Vidal dat er wellicht nog meer mogelijk is. “Het niveau in de derde klasse valt me eerlijk gezegd een beetje tegen. Ik had het op voorhand hoger ingeschat. Wat me vooral opvalt is dat er weinig druk wordt gezet door de tegenstanders en daar kunnen wij dan weer van profiteren.”

In die derde klasse D is SCH 44 koploper met de volle winst uit alle negen wedstrijden. Volgens Vidal, die eerder dit seizoen met 4-1 verloor van de ploeg uit Harmelen, steekt SCH 44 er dan ook met kop en schouders bovenuit. Maar tegen de andere ploegen weet de Meer zich kranig te verweren. “Goed spelen en een wedstrijd winnen zijn twee verschillende dingen. Op dit moment spelen we altijd goed mee, maar weten we de wedstrijd uiteindelijk niet te winnen.”

De Meer - HDS 1

Vidal denkt dat het vooral komt doordat de Meer bijna met dezelfde selectie speelt als vorig seizoen. “Het zijn altijd weer dezelfde spelers die de kar moeten trekken. Aan het begin van het seizoen had ik gehoopt dat we een aantal spelers konden aantrekken die meer ervaring hebben in de derde klasse. Nu heb ik veel spelers die dit niveau niet gewend zijn waardoor we ook veel last hebben van blessures.”

Vorig week won de Meer thuis met 2-1 van Zwaluwen Utrecht. Het was voor de ploeg pas de tweede overwinning van het seizoen. “Dit was een hele belangrijke overwinning voor ons en ik vind ook dat we terecht hebben gewonnen. We misten veel kansen, waardoor het nog spannend werd, maar gelukkig hebben we de zege uiteindelijk over de streep getrokken.”

Dit weekend speelt de Meer de lastige uitwedstrijd tegen Brederodes en hoopt Vidal zijn eerste uitzege in de derde klasse te boeken. “Dit is een echte sleutelwedstrijd. Als we winnen laten we de degradatiekandidaten achter ons en vinden we aansluiting bij de lagere regione van de middenmoot waardoor we als team wat meer adem krijgen. Ik wil zondag veel druk zetten en ben ervan overtuigd dat we Brederodes kunnen verslaan en ons dit seizoen handhaven.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Kijk voor meer nieuws en alle standen en uitslagen op de klasse pagina van zondag 3d

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)