Vidal heeft succes bij Fortius en De Meer

Sinds afgelopen zomer is Carlos Alcaron Vidal trainer van twee Amsterdamse verenigingen. Naast De Meer traint Vidal dit seizoen ook Fortius zaterdag. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met de oefenmeester over zijn trainersactiviteiten in het amateurvoetbal.

Vidal is dit seizoen voor het zevende jaar de verantwoordelijke man bij het eerste zondag elftal van De Meer en is daarnaast jeugd coördinator bij Geuzen Middenmeer. Sinds afgelopen zomer is daar dus ook Fortius bijgekomen. Vidal: “In april werd ik benaderd door Fortius om leiding te geven aan  een nieuw elftal op zaterdag. Ik heb toen besloten dit te doen en daar heb ik zeker geen spijt van.”

Vidal geeft aan dat zijn verschillende werkzaamheden prima te combineren zijn, in augustus was er echter sprake van een opmerkelijke situatie. “De Meer zondag en Fortius zaterdag zaten bij elkaar in de bekerpoule en troffen elkaar dus in een wedstrijd. Ik heb er toen voor gekozen om bij Fortius op de bank te gaan zitten, mijn assistent trainer nam de honneurs bij De Meer waar. Dit was natuurlijk best een vreemde situatie. Ik hoopte op een wedstrijd zonder kaarten en blessures waarbij het beste elftal zou winnen. Uiteindelijk verloor ik als coach met 0-1 in een sportief duel, maar aan de andere kant won ik natuurlijk ook.”

De trainer geeft aan dat hij het goed naar zijn zin heeft bij Fortius. “Het is een leuke en leergierige groep die vooral bestaat uit studenten van buiten de stad. Voetballend doen we het prima, met vijftien punten hebben we in de begin fase van de competitie boven verwachting gepresteerd. Na de eerste periode gaan we pas een doelstelling formuleren, omdat we dan een beter beeld hebben van de andere teams in de competitie.”

Ook bij De Meer is Vidal op zijn plaats en ook op sportpark Drieburg is de start goed. “Met tien punten uit vijf wedstrijden is dit de beste seizoenstart onder mijn leiding bij De Meer. Wij willen echt graag naar de derde klasse, in de afgelopen jaren is dat steeds net niet gelukt. Onze doelstelling is dan ook om voor promotie te strijden.”

Vidal hoopt de aankomende seizoenen bij beide verenigingen actief te mogen blijven. “Ik ben op dit moment erg tevreden en wil na dit seizoen nog twee jaar actief zijn als trainer. Als ik dan de leeftijdsgrens van 60 jaar heb bereikt ga ik terug naar Chili. Daar zal ik mij aansluiten bij een voetbalschool en gaan genieten van het mooie weer”, besluit Vidal.

Verslag Siem Kannekens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!