Het zag er lang niet naar uit, maar De Dijk heeft eindelijk weten te winnen van Quick uit Den Haag. Na drie nederlagen werd het in Amsterdam 3-1 voor de ploeg van Ale van der Zee. De zege kwam echter pas vijf minuten voor tijd tot stand.

Lang zag het er naar uit dat De Dijk daarmee ook de tweede periode in de wacht sleepte, maar doelpunten van Magreb (tegen OFC) en Chabab (tegen Hollandia) in de slotfase zorgden er voor dat dat feestje (nog) niet door ging. Trainer Van der Zee kon er niet mee zitten: “Natuurlijk had ik liever vandaag de periode al gepakt, maar om eerlijk te zijn hadden we er geen rekening mee gehouden. Dit is al hee fijn!”

Foto Rob Beense: Mostapha El Aamrani ontwijkt Sybren Bartlema

Die drie punten zaten er eigenlijk tegen Quick niet in. Dat ze toch behaald werden was te danken aan de inzet die de Amsterdammers lieten zien. Van der Zee: “Dat was wel heel positief vandaag. We bleven er voor strijden en dan dwing je het soms ook af.”

Op basis van de eerste tien minuten is het wonder dat De Dijk de zege pakte. Na drie minuten ontsnapte Schilder aan een gele (misschien wel rode) kaart toen hij de doorgebroken Thomas Bouwer tegenhield. De vrije trap, op de rand van de zestienmeter, werd door Marc Boshoff knap in de korte hoek gekruld (0-1). Veenboer moest vervolgens redding brengen met zijn voeten op de inzet van Jevon Blijd anders was de wedstrijd misschien al gespeeld.   Bouwer schoot ook nog eens over uit kansrijke positie.

Foto Rob Beense: Chakib Tayeb (r) heeft een woordenwisseling met Kai van Hese

Het was een corner die De Dijk terug in de wedstrijd bracht. El Aakel bezorgde de bal op het hoofd van Verschraagen die vervolgens knap de 1-1 scoorde. Het was de tweede mogelijkheid voor de Amsterdammers. Eerder zag El Aamrani zijn lob net naast gaan.

2

Beiden teams kregen in de eerste helft nog kansen om op voorsprong te komen, maar doelpunten bleven uit. ZO leuk en aantrekkelijk het eerste deel van de wedstrijd was, zo saai was de tweede. Pas vijf minuten voor tijd viel de eerste kans te noteren. Een combinatie tussen EL Aakel en Tayeb belandde uiteindelijk op de hand van Sybren Bartlema. Scheidsrechter Van der Eijk uit Amstelveen kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Olaf Lindenbergh faalde niet (2-1).

In de slotminuut probeerde Quick nog van alles. Doelman Van der Toorn ging zelfs mee naar voren. De Dijk speelde via El Aamrani en uiteindelijk Tayeb de counter goed uit (zie video). En zo kwam het dus toch allemaal nog goed. Over twee weken kan uit bij De Zouaven de tweede periode worden veroverd.

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.