VIDEO: De Dijk neemt eerste lastige hobbel met uitzege op HSC’21

Koploper De Dijk heeft de eerste van twee lastige hobbels in de Derde Divisie goed genomen. De ploeg van Jochem Twisker keerde met een 1-2 overwinning op HSC’21 terug uit Haaksbergen. Alje Wiltenburg en Dennis Kaars, met zijn 36ste van het seizoen, tekenden voor de Amsterdamse doelpunten.

Met veel strijd begon HSC’21 goed aan de wedstrijd. De thuisploeg creëerde echter nauwelijks kansen. De Dijk deed dit wel en opende na een kwartier spelen de score. Alje Wiltenburg kreeg de bal goed mee en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal strak in de hoek: 0-1.

Vlak voor en vlak na rust was de middenvelder dicht bij zijn tweede van de middag, maar stond zijn vizier. “Hij speelde een goede wedstrijd”, vond Twisker. Daarvoor was HSC’21 al op gelijke hoogte gekomen. Vrijwel uit het niets zorgde Cenk Uguz voor de gelijkmaker. “Hij kwam door de as, dat mag eigenlijk niet gebeuren. Daarnaast zag Jeroen Verhoeven er niet heel goed uit toen de bal door zijn benen ging.”

Toch nam Dennis Kaars zijn ploeg weer aan de hand door voor de 1-2 te zorgen. Na een goede steekbal van Achmed Ahahaoui omspeelde hij doelman Jeffrey Brammer en schoot vanuit een lastige hoek raak. Het was zijn 36ste doelpunt van het seizoen. Even later slaagde Brammer er wel in om Kaars van het scoren af te houden door een stiftbal uit de lucht te plukken. “HSC’21 stelde hier niets tegenover en we zijn vervolgens niet meer in gevaar gekomen. In de tweede helft hadden volledig de controle over de wedstrijd.”

“Het was een hectische en rommelige wedstrijd, maar wel een terechte zege”, zei Twisker. Volgende week wacht de Amsterdammers opnieuw een uitwedstrijd, nu tegen OJC Rosmalen. Daartegen heeft De Dijk wat goed te maken na de 1-4 nederlaag eerder dit seizoen. “Ik verwacht daar ook zo’n potje. Vorige week heb ik al gezegd dat we twee hele lastige uitwedstrijden hebben (HSC’21 en OJC Rosmalen), maar wanneer we die hobbels allebei zonder kleerscheuren nemen, zijn we een heel stuk dichterbij de titel.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.
Archieffoto boven: Rob Beense

HSC’21 maakte onderstaande samenvatting.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)