VIDEO EN VERSLAG Jasper de Haer redt op de valreep punt voor AFC

Onder kersverse trainer Stanley Menzo heeft AFC zondag niet kunnen winnen van Leonidas. In Rotterdam eindigde de wedstrijd in 2-2. Ondanks dat de Amsterdammers – die overigens ook hun 120-jarig bestaan vierden – het betere van het spel hadden mocht AFC uiteindelijk blij zijn met een punt. Invaller Jasper de Haer maakte slechts twee minuten voor het einde de gelijkmaker.

“Dit voelt toch niet als een gewonnen punt,” zei aanvoerder Magid Jansen na de wedstrijd. “We waren zeker de eerste helft heer en meester, maar verzuimen het af te maken. Zoals wel vaker dit seizoen. Ik ben wel blij met onze nieuwe trainer. We spelen een stuk aanvallender, dat ligt ons beter. Dat heb je vandaag ook wel gezien.”

Menzo was zelf uiteindelijk toch redelijk tevreden over het punt. “Natuurlijk zat er meer in vandaag, maar als je twee minuten voor tijd de gelijkmaker scoort dan ben ik toch blij dat we in ieder geval niet verloren hebben. Anders was Leonidas ons voorbij gegaan. Er moeten nog een aantal dingen worden afgestemd, maar zeker de eerste helft biedt perspectief voor de rest van het seizoen. Dat was goed verzorgd voetbal.”

Vanaf het begin van de wedstrijd was de hand van Menzo te zien. De ploeg zette vroeg druk en dat leidde tot een aantal goede kansen. Daan Sutorius en Tim Wulffraat hadden het vizier echter niet op scherp. Na een kleine twintig minuten wist Enrico Patrick wel te scoren. Hij krulde de bal uit een vrije trap prachtig in de linkerbovenhoek. Ook na de 0-1 had Leonidas niets in te brengen, maar AFC verzuimde het af te maken. Langs de kant waren de supporters er niet gerust op: ‘Dit is niet goed voor mijn hart.’

Kort na rust kreeg AFC gelijk de deksel op de neus. Het moet gedonderd hebben in de kleedkamer van Leonidas want als herboren kwamen de Rotterdammers uit de startblokken voor de tweede helft. Al na vier minuten zorgde Donny van der Dussen met een prachtig zondagsschot voor de gelijkmaker en nog geen minuut daarna was het invaller Joey Grootenboer die zelfs de 2-1 binnen prikte.

Met aanvallende wissels probeerde AFC nog meer te drukken, maar dat leidde niet tot heel veel kansen. Tot twee minuten voor tijd. Jasper de Haer was inmiddels in de ploeg gekomen en bezorgde AFC met een intikkertje toch nog een punt. De goal had een sterke lucht van buitenspel, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed.

AFC staat door de puntendeling nu op de veertiende plek. Ze lopen een puntje in op Hercules en HBS, die allebei hun wedstrijd verloren. Het gat met ADO ’20 is na vandaag drie punten. De Heemskerkers wonnen verrassend van JVC Cuijk.

Later deze week volgt een video met uitgebreid interview met Stanley Menzo over AFC en zijn verdere ambitie.

Verslag en video’s: Sam Porskamp