VIDEO FC Almere verdiend naar tweede klasse

VIDEO FC Almere speelt volgend seizoen in de zaterdag tweede klasse. De ploeg van trainer Maurice Ligeon was in de finale van de nacompetitie over twee wedstrijden te sterk voor IJFC. Na de 4-0 overwinning vorige week op eigen veld wonnen de Almeerders nu na een enerverend duel met 1-2 in IJsselstein, waardoor FC Almere promoveert.

Vanaf de aftrap was de thuisclub zeer fanatiek want men wilde snel scoren en kreeg daar ook wel mogelijkheden voor. Gijs van der Poel van IJFC kon zijn poging niet de gewenste richting geven en bleef de nul op het scorebord staan. Almere, dat Marcel Haselbekke en Robin Benning door schorsingen moest missen, beet goed van zich af en was ook dicht bij een treffer. Nick Stots was echter niet gelukkig in de afronding. In de negende minuut had de thuisclub zomaar uit een vrije schop van aanvoerder Auke Bakker op een voorsprong kunnen komen, maar weer was van der Poel niet scherp genoeg. Almere dat in deze fase de tegenstander veelal te veel ruimte gaf had het af en toe erg moeilijk met de felheid van de thuisclub. Diverse corners die men kreeg konden wel weggewerkt worden maar het vervolg ging niet zoals de Almeerders graag wilde.

FC Almere

Niet veel later in de 25e minuut dan toch kansen voor FC Almere. Een mooie actie van rechterspits Yassin Azzahi die zijn tegenstander te snel af was en goed voorgaf, maar een inzet van Mike de Blieck trof geen doel. De strijd bleef gelijk opgaan maar de lange passes van IJFC konden simpel door de Almere achterhoede verwerkt worden. Ook Almere maakte de fout om veel de lange bal te hanteren. Vlak voor de rust nog wel een mooie kans voor Almere maar uit de counter daarop van IJFC dan toch de 1-0 voor de thuisclub, een voorzet vanaf rechts kon door Jelle Eissens achter Almere doelman Jeffry Coersen gewerkt worden (1-0). De grote supportersschare van de thuisclub zag het allemaal weer zitten en was duidelijk aanwezig. Hierna kreeg Almere wel weer meer vat op de wedstrijd en kreeg diverse corners te nemen met niet het gewenste resultaat. Tot aan de rust bleef het bij deze stand.

Na de ‘wissel’ kreeg Almere weer vele aanvallen van IJFC over zich heen en was Almere goalie Jeffry Coersen attent zodat het vooralsnog bij 1-0 bleef. In de 52e minuut had IJFC mazzel toen Nick Stots net over de goal kopte. Almere kreeg weer meer grip op het duel en was Leroy van Zwam zijn directe tegenstander te snel af, maar zijn voorzet kon niet door Darrach Bugter verzilverd worden. Het bleef hierna een boeiende wedstrijd met veel fouten over en weer en ook werden er aardig wat overtredingen gemaakt, maar arbiter van Dokkum had het duel goed in de hand. Voor beiden partijen vielen er wel wat gele kaarten maar dit was heel normaal voor dit duel waar veel op het spel stond. In de 65e minuut nog een hard schot van IJFC’er van Geffen maar doelman Coersen van Almere stopte de inzet perfect.

IJFC - FC Almere

In de 70e minuut dan toch de verdiende gelijkmaker voor Almere. Een aanval over links kon in tweede instantie door Nick Stots in het doel worden gewerkt 1-1. IJFC probeerde hierna nog wel het tij te keren maar Almere had vanaf dit moment de wedstrijd goed in handen. Doordat de thuisclub nog meer aan ging dringen kwamen er kansen genoeg voor de gasten om afstand te nemen, een dat dit dan ook gebeurde was een optelsom. Ondertussen hadden er bij beide partijen wat wissels plaats gevonden en kwam Cedric Seedorf er bij Almere in. Via drie schijven waar Seedorf en Hof bij betrokken waren kwam in 87e minuut de bal bij Mike de Blieck die vanaf links fraai afrondde 1-2. Almere zat op rozen en speelde de laatste minuten de wedstrijd rustig uit. Toen het laatste fluitsignaal klonk was er de feestvreugde waar de ploeg van Maurice Ligeon zo lang op gewacht hadden.

Almere-coach Maurice Ligeon over het duel: “We hadden op veel druk gerekend van IJFC maar hadden wel moeite om de bal in de ploeg te houden maar uiteindelijk hervonden we ons weer en kwamen we goed terug. Ik ben trots op m’n ploeg die 24 duels ongeslagen is gebleven en dat is een groot compliment waard! Jammer was dat Jesse van de Bent vroegtijdig de wedstrijd moest verlaten, gelukkig gaat het weer beter met hem”, aldus Ligeon.