VIDEO: Karel Bonsink (Hilversum) geniet weer als vanouds

In oktober van het vorig jaar stond Karel Bonsink weer als trainer op het veld bij zijn geliefde Hilversum. Niet meer in de Topklasse of hoofdklasse op zondag, maar als bevlogen oefenmeester en liefhebber van de zaterdag derdeklasser. Afgelopen zaterdag zag hij het winnen van de tweede periodetitel in rook op gaan na de terechte 0-3 nederlaag tegen Amstelveen Heemraad.

Foto Hans van Beek

Bonsink: “Het is niet te vergelijken met mijn vorige periode hier. Er is een hoop veranderd. Toch heb ik er veel plezier in om met deze jongens te werken.” Sinds het aantreden van Bonsink is er veel veranderd bij Hilversum. “Ik begon met 22 spelers, maar heb er nu nog maar veertien. Ik heb er ook een paar weggestuurd. Op tijd komen, discipline, Het zijn maar een paar kleine dingen die ik vraag en als je daar niet in mee wilt gaan, dan houdt het op.”

foto Hans van beek

Het gevolg is dat Bonsink nu regelmatig B-junioren opstelt. “We hebben geen tweede selectie elftal en ook geen A-junioren dus veel keus heb ik niet. Het is soms dus wel even aanpassen. Amstelveen en Loosdrecht zijn de beste ploegen in de afdeling, maar daaronder zit een groepje waar wij bij horen. Het kan dus best nog een leuk seizoen worden. Volgend seizoen willen we een bredere groep hebben en het is dan ook zo goed als zeker dat ik nog minimaal een jaar bij Hilversum blijf.”

Foto Hans van beek

Het Amsterdamsche Voetbal volgde Bonsink afgelopen zaterdag met de camera en constateerde dat de trainer een stuk rustiger op de bank zat. Niet meer druk gebarend langs de lijn en slecht sporadisch een aanwijzing richting zijn spelers. Toch blijft het mooi om Bonsink, een speler en trainer met een mooi staat van dienst, aan het werk te zien.

Klik hier voor de uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse C

Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)