VIDEO: Koploper KDO wint ruim van Geiburgia

VIDEO In De Kwakel heeft KDO middenmoter Geinburgia verslagen. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en werd er niet gescoord. Na de thee begon KDO furieus en stond het al snel met 2-0 voor. In de slotfase van de wedstrijd liep de score, mede door een rode kaart bij de bezoekers, op naar een ruime 4-0 overwinning voor de thuisploeg.

KDO startte de wedstrijd erg fel en wist in het eerste kwartier maar liefst vier goede kansen te creëren, de koelbloedig ontbrak bij de afronding. Menno Lingeman (na 30 seconden spelen), Sven Vlasman (in de 5e minuut), Joeri Stange (in de 9e minuut) en Bart van der Tol (in de 13e minuut) konden allen de score niet openen. Geinburgia speelde met drie spitsen, waardoor er voor de thuisclub veel ruimte lag in de omschakeling. Hiervan profiteerden de Kwakelaars veelvuldig, maar wisten dit voor de pauze niet om te zetten naar een voorsprong.

kdo-geinb-verslag2

Wat erin de rust in de Kwakelse thee heeft gezeten zal wel altijd een raadsel blijven, feit was dat de gasteheren de tweede helft ongelooflijk sterk begonnen. Met Rick Kruit in het veld in plaats van Menno Lingeman, kwam de ploeg van trainer Raymond de Jong in de 46e minuut op 1-0. Een afgemeten voorzet van invaller Kruit belandde op het hoofd van Sven Vlasman die vakkundig de eerste treffer van de middag voor KDO binnenkopte. Meteen hierna dacht Rick Kruit de 2-0 binnen te schieten, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 48e minuut was het wel opnieuw raak toen Bart van der Tol op fantastische wijze vanaf de rand zestienmetergebied de bal diagonaal over de keeper heen schoot, waarna met behulp van binnenkant van de paal het speeltuig in het net verdween.

kdo-geinb-verslag1
Na de 2-0 nam de thuisploeg gas terug en kwam Geinburgia even onder de druk vandaan. In de 77e minuut besliste invaller Mathijs van Rijn de wedstrijd definitief door de derde Kwakelse treffer aan te tekenen. Na een voorzet van Bobby Uitermarkt kopte Mathijs de bal op de paal, maar in de rebound was Van Rijn erg alert en wist alsnog zijn dertiende doelpunt van dit seizoen aan te tekenen. Toen Geinburgia in de 80e minuut met tien man verder moest gaan in verband met een tweede gele kaart, werd het open huis achterin bij de Driemonders. In de 83e minuut kreeg KDO een vrije trap aan de linkerkant van het veld. In plaats van direct op doel te schieten koos Joeri Stange ervoor om de bal langs de muur op Mathijs van Rijn te spelen. Van Rijn wist vervolgens schuin voor het doel de 4-0 knap binnen te schieten, wat uiteindelijk ook de eindstand was.

Bekijk hier de vierde treffer van KDO. Mathijs van Rijn scoort uit een vrije trap op aangeven van Yuri Stange.

[tubepress video=”4qeCkuENNTY” embeddedHeight=”356″ embeddedWidth=”580″ title=”false” showInfo=”false” views=’false’ length=”false” ]

Door deze overwinning behoudt KDO een punt voorsprong op concurrent Zuidoost United. Volgende week kan het verschil naar vier punten worden gebracht als de koploper Geuzen Middenmeer verslaat. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van 4F.

Foto’s Jaap Maars
Verslag Paul Hogerwerf

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!