VIDEO Het rijke voetbalverleden: De degradatie van OSV uit de hoofdklasse (1997)

Het Amsterdamsche Voetbal bestaat vijf jaar, maar het amateurvoetbal in Amsterdam kent natuurlijk een veel rijkere geschiedenis. Wat weet u nog van het verleden? Veel spelers van toen zijn nu nog steeds actief in het amateurvoetbal. Sommigen als trainer of leider en anderen nog steeds als trouwe supporter. Wij laten u graag genieten van deze unieke beelden.

OSV maakte vorige week bekend dat het stopt met het eerste zondagelftal. Zo komt er een einde aan een lange, rijke en succesvolle periode zondagvoetbal in Oostzanerwerf. De club acteerde van 1993 tot 1997 onder leiding van Joop Burgers in de hoofdklasse. Op 13 mei 1997 degradeerde het na een 0-4 nederlaag tegen DWV, onder andere door twee doelpunten van Kwame Cruden. Het was het begin van het einde want OSV kwam nooit meer terug op het hoogste niveau. Dit jaar degradeerde het naar de vierde klasse.

Het Amsterdamsche Voetbal zal met enige regelmaat in de archieven duiken en u oude beelden tonen. Heeft u thuis ook nog beelden die met een groter publiek gedeeld moeten worden? Laat het ons dan weten via info@hetamsterdamschevoetbal.nl

Foto HAV | OSV-keeper Rene Stemerdink na afloop van de degradatie in 1997

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV