VIDEO RODA ‘ 23 verslaat Wasmeer pas in tweede helft

RODA ‘ 23 uit Bovenkerk heeft een goede stap gezet om zich te handhaven in de zondag tweede klasse. In de eerste finale wedstrijd tegen Wasmeer werd met 4-1 gewonnen. Na een niet al te beste eerste helft (1-1) werd het verschil na rust gemaakt.

“Ik ben voor de helft opgelucht”, sprak RODA trainer Marco Bragonje na afloop. Met deze jonge ploeg weet je het nooit. Ik ben nog nergens gerust op. IK heb na afloop ook het voorbeeld van Ajax zaterdag aangegeven. Die gaven ook bijna een 6-1 voorsprong weg. Komende week zal ik er dan ook alles aan doen om het optimisme de kop in te drukken.”

IMG_4588-001

Na de ontsnapping tegen Zwanenburg vorige week (RODA maakte in de laatste minuut gelijk en won na verlenging) kende RODA tegen Wasmeer een onrustig begin. Veel slordige passes en veel en onnodig balverlies. Zelfs doelman Daan Stevens ging daar aan mee doen door een bal zo maar over de zijlijn te trappen.

Wasmeer had in aanvoerder Jordy Ham de gevaarlijkste man van het veld. Vooral uit dode spelmomenten was de middenvelder erg dreigend. Waar RODA in he begin af en toe met de schik vrij en kwam en het nauwelijks voor het doel van Dennis Muis was verschenen, kwam het toch op voorsprong. Eerste raakte Leliveld, middels en omhaal, nog de lat maar in de 42ste minuut was het raak. Linksback Paul Bosse zette goed door en stuurde Stef Leliveld weg. Zijn voorzet was straks en op maat. Dylan Bungener kopte snoeihard binnen.

IMG_4616-001

Het was mede aan scheidsrechter Van Loen te danken dat het bij rust 1-1 stond. Volledig onnodig liet hij zeven minuten doorspelen terwijl daar absoluut geen aanleiding voor was. In de vierde minuut van de extra tijd schoot Ham een scherpe voorzet van Chris de Blok binnen (1-1).

De Blok liet na rust een grote kans liggen. Geheel vrijstaand kopte hij naast het doel van Stevens. Een fout van Peter Verdam deed de wedstrijd kantelen. De centrale verdediger vergiste zich in een diepe bal. Leliveld profiteerde, maar zag zijn inzet worden gestopt door Muis. Verdam had echter al aan het shirt van Leliveld getrokken. Verdam kon met rood naar de kant en Leliveld benutte zelf de strafschop (2-1). Nog geen twee minuten later was het 3-1. Lennart Rust kopte een voorzet van Jordy Bos binnen.

IMG_4644-001

De spanning kwam terug in de wedstrijd toen Van Loen, het leek op een goedmakertje, Paul Bosse ook met rood naar de kant stuurde. Een gouden wissel van Bragonje zette de wedstrijd op slot. Invaller Joling zorgde binnen zestig seconden voor de 4-1. Weer een minuut later kon Joling weer naar de kant. Na een overtreding kwam hij ongelukkig ten val en het lijkt er op dat de jonge aanvaller zijn elleboog heeft gebroken.

Bij 4-1 bleef het, al had Leliveld in de laatste seconde, op aangeven van Crombeen, nog de kans om er 5-1 van te maken, maar zijn inzet werd van dichtbij geblokt.