SDZ denkt bewijs valsspelen ZTS te hebben gevonden

In de vierde klasse E hoopt SDZ in navolging van koploper Volendam er binnenkort weer drie punten bij te krijgen. De 6-3 nederlaag van Volendam tegen laagvlieger ZTS werd namelijk omgezet in een regelementaire 3-0 overwinning voor Volendam nadat het had aangetoond dat ZTS een speler had gebruikt die niet speelgerechtigd waren.

Ook SDZ had sterke vermoedens dat de club uit Zaandam in de met 2-4 verloren thuiswedstrijd gebruik had gemaakt van niet speelgerechtigde spelers, maar de club uit Amsterdam-West kon dit tot op heden niet bewijzen waardoor de KNVB de uitslag liet staan. Inmiddels heeft SDZ bewakingsbeelden van de kleedkamergang bekeken en hoopt de ploeg van trainer Ron van der Velde dat ook hun wedstrijd wordt omgezet in een 3-0 overwinning. “We hebben uiteindelijk toch beelden kunnen vinden van het valsspelen van ZTS en ik ga er nog steeds vanuit dat wij die drie punten terug krijgen.”

Ron van der Velde DWS SDZ
SDZ trainer Ron van der Velde ziet zijn ploeg verliezen van DWS (3-1)

ZTS staat momenteel op de een na laatste plaats in de zondag vierde klasse E en er werd dan ook vreemd opgekeken toen er achtereenvolgens van koplopers Volendam en SDZ werd gewonnen. “Ik ben een aantal jaar geleden trainer geweest van ZTS, dus ik ken die jongens wel. Natuurlijk verandert iedere club van spelers, maar in de uitwedstrijd herkende ik er een hoop. De eerste wedstrijd wonnen we ook eenvoudig met 0-3 nadat de wedstrijd eerst zelfs was uitgesteld omdat er geen lijnen rondom het veld waren. Wij kregen al van Volendam te horen dat er iets niet in de haak was. Vervolgens komen ze bij ons en dan staat er op alles spelerspasjes keurig ZTS, maar ik herkende bijna niemand. Er waren zeker vijf ả zes andere spelers. Maar bewijs het maar eens.”

SDZ ging vervolgens op jacht naar bewijs. Volendam wist eerder al middels foto’s, die waren genomen door de Zaanse Sportkrant, het valsspelen van ZTS te bewijzen. En nu denkt SDZ middels camerabeelden ook het benodigde bewijs te hebben gevonden. “Als je de beelden bekijkt zie je gewoon hele rare dingen gebeuren. Het kromme is dat de KNVB wilde dat wij met bewijs kwamen terwijl het gewoon waanzinnig is dat een club eerst geen punten pakt en vervolgens van de bovenste twee ploegen weet te winnen.”

SDZ verloor afgelopen weekend de uitwedstrijd bij DWS met 3-1 waardoor de titel voor Van der Velde en zijn mannen niet meer haalbaar lijkt. “Mochten we de punten weer terug krijgen komen we weer op gelijke hoogte met DWS en is de achterstand met Volendam vier punten. Het is hopen dat Volendam ergens nog punten verspeelt, maar of dat zal gebeuren weet ik niet. Het zou wel een droomscenario zijn als we op de laatste speelronde tegen Volendam nog kans maken op het kampioenschap. En anders gaan we proberen promotie af te dwingen via de nacompetitie.”

Lees ook: Vals spel ZTS dupeert SDZ, maar Volendam profiteert
Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)