VIDEO: Voorland ongeslagen kampioen!

Voorland is na een jaar weer terug in de derde klasse. Het team uit Amsterdam-Oost handhaafde zich vorig seizoen in de derde klasse door de nacompetitie te winnen. Door het opstellen van een ongerechtigde speler werd Voorland als nog terug gezet naar de vierde klasse. De ploeg is dit seizoen oppermachtig en wist al haar wedstrijden te winnen. In een direct duel met achtervolger Vlug & Vaardig (5-2 winst) was het kampioenschap een feit.

Voordat het duel tussen Voorland en V&V daadwerkelijk van start kon gaan, was het inmiddels 15:00 uur geworden in plaats van 14:30. Scheidsrechter Krol stond, net als een groot deel van de reizigers, in één van de file’s die was ontstaan door de werkzaamheden op de A10. Toen beide teams eindelijk op het veld stonden, verzocht de leidsman Voorland om andere shirts aan te trekken. Met de witte inloopshirts als wedstrijdtenue kon Voorland wel spelen en kon de wedstrijd beginnen.

2014-04-12 18.59.39

In de openingsfase van de eerste helft was de thuisploeg absoluut de betere ploeg. Voorland speelde de bal gemakkelijk rond en zocht gelijk de aanval. V&V kon op dat moment weinig doen tegen de druk van Voorland. Het eerste schotje kwam op naam van rechtsvoor Kwaku Appiah, maar deze werd opgepakt door Daniel Pommerel. Niet veel later was Olakunie Odutola met een kopbal dichtbij, maar zijn inzet ging naast. Geheel volgens het spelbeeld was de derde kans voor Voorland wel raak. Kaga Abubakar kwam door via de linkerkant en legde af op Denzel Hunte. Met een lage schuiver wist Hunte Pommerel voor het eerst te passeren, al moest de paal het laatste tikje geven. De supporters langs de lijn hoefde ook niet lang te wachten op de 2-0. Een aanval door het midden werd opgepikt door Wendel Fogatie en die besloot door te stomen door de defensie van V&V. Oog in oog met Pommerel was de centrale verdediger in staat om de bal onder de keeper door te schieten en dus leek de ploeg van Khalid Bannane een vrij gemakkelijke middag voor de boeg te hebben.

2014-04-12 18.59.50

Na de 2-0 veranderde het spelbeeld echter. De aanvoerder van Voorland, Clarence Hiwat, voelde dat ook. Hiwat: “We gingen na de tweede treffer onbedoeld achteruit lopen. Misschien dat het kampioenschap al in onze hoofden gekomen was.” V&V kreeg wat meer grip en dat uitte zich bijna in een eigen doelpunt van Fogatie. De bal ging alleen net naast, maar uit de daaropvolgende corner was het wel raak. Gerben Bolten zette voor op Stephan Kalse en de linksback kopte prima binnen, waardoor er nu een 2-1 stand op het scorebord stond. Voorland was het even kwijt en V&V kreeg de 2-2 bijna in de schoot geworpen na een slechte uittrap van Hesham Eissa. Gelukkig voor de doelman schoot Dave Jansen, met zijn buitenkant voet, naast het Voorland doel. Vlak voor de rust kende Voorland nog één goed moment waarbij gescoord had kunnen worden. De inzet van Lorenzo Goring was echter net te slap en Pommerel kon met een uiterste inspanning de 3-1 voorkomen. Meteen hierna zochten beide elftallen de kleedkamers op voor een kwartier pauze.

Bij de start van de tweede helft was het Voorland, net als in het eerste bedrijf, sterker dan V&V en dat resulteerde in een mega kans voor invaller Jeffery Acheampong. De spits mocht na een goed samenspel van Hunte en Goring vrij voor Pommerel aanleggen, maar Acheampong schoot over. Met deze treffer had de aanvaller de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar het tegenovergestelde gebeurde. Aan de overkant floot Krol voor een handsbal in het zestienmetergebied van Voorland en daardoor mocht Marco Brouwer aanleggen vanaf elf meter. De spits schoot koel binnen en diezelfde Brouwer had niet veel later voor een voorsprong van V&V kunnen zorgen. Linksbuiten Marvin Calor wist zichzelf vrij te spelen en gaf Brouwer een enorme kans vlak voor Eissa, maar de doelman was deze keer de winnaar door de inzet van de spits met zijn benen tegen te houden. Gelukkig voor het thuispubliek schudde dit Voorland weer wakker.

12042014 Voorland Kampioen

Want de eerste goede kans was nu wel raak voor de thuisploeg. Abubakar vond wat ruimte op net buiten het strafschopgebied uit te halen en wist de bal achter Pommerel te krullen. Vanaf dat moment leek het verzet gebroken, ook al werd V&V nog heel gevaarlijk uit een standaardsituatie. De ingebrachte bal was volgens de bezoekers de doellijn gepasseerd, maar Krol wilde hier niets van weten. Vlak daarna stond de 4-2 op bord toen Johnny Appiah, uit een steek bal van Abubakar, Pommerel wist te verschalken. Uiteindelijk viel de vijfde treffer van de thuisploeg ook nog toen Hunte fraai afronde uit een mooie aanval over de linkerkant. Met deze comfortabele voorsprong werden de kampioensshirts alvast uit de tas gehaald en na het eindsignaal kon het feest voor Voorland beginnen.

Na afloop was Hiwat erg blij met de prestatie van zijn team. Zonder één verloren wedstrijd is Voorland kampioen geworden. Hiwat: “Dit hebben we mogelijk gemaakt door als team te opereren. We werken keihard voor elkaar en zijn een echte eenheid. Als je voor elkaar door het vuur gaat, kun je dit bereiken. Verder moet ik ook de trainer bedanken, want hij is ontzettend belangrijk geweest voor ons dit seizoen.”

Voorland kampioen

Hiwat verwacht verder dat Voorland ook in de derde klasse overeind moet kunnen blijven. “Als we met dezelfde instelling spelen, moet het goed komen. Vandaag kregen we het ook even lastig, maar dat hebben we ook goed opgepakt. Net als dit seizoen zullen we er volgend jaar weer voor vechten”, aldus een vastberaden aanvoerder.

Het onderstaande filmpje bevat een klein deel van de vreugde na het binnenhalen van het kampioenschap!

[tubepress video=”Hc_It9fLQfw” embeddedHeight=”356″ embeddedWidth=”580″ title=”false” showInfo=”false” views=’false’ length=”false” ]
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)