Home / Algemeen / Vier Amsterdamse clubs zien Koninklijke HFC uit zaterdag 3B verdwijnen

Vier Amsterdamse clubs zien Koninklijke HFC uit zaterdag 3B verdwijnen

De zaterdag derde klasse B heeft komend seizoen een club minder. Voetbal in Haarlem meldde gisteren dat Koninklijke HFC zich heeft teruggetrokken en besloten heeft om na zestien jaar te stoppen met prestatievoetbal op zaterdag. De Haarlemmers zijn daardoor de eerste degradant van de derde klasse B.

Het was voor Koninklijke HFC niet mogelijk om een fatsoenlijk elftal op de been te krijgen waardoor het volgens bestuurslid Sander Vink het beste was om de ploeg uit de competitie te halen. De competitie heeft nu, na het wegvallen van Koninklijke HFC, nog twaalf clubs over.

De Amsterdamse clubs die in de zaterdag derde klasse uitkomen zijn Arsenal, Blauw wit Beursbengels, Hoofddorp en VVA/Spartaan. Omdat de competitie nu nog maar twaalf ploegen over heeft, betekent het dat geen van deze clubs komend seizoen kan degraderen. De KNVB denkt er wel over na om wijzigingen aan te brengen. “Om de competitie spannend te houden, kunnen we wellicht nog een wijziging doorvoeren. Dit maken wij dan nog voor de start van de competitie bekend,” aldus Bram Groot van de KNVB tegenover de Haarlemse voetbalwebsite.

Kijk hier voor de competitie-indeling van de zaterdag derde klasse B.

Send this to a friend