rode kaart

Vier keer rood en gestaakt

Het duel in de vierde klasse E tussen ASV Arsenal en New Amsterdam is in de zeventigste minuut gestaakt. Op dat moment stond Arsenal, de ploeg van Iwan Zandwijker, met 2-0 voor. De scheidsrechter voelde dat de wedstrijd uit de hand ging lopen en staakte het duel nadat hij al vier keer rood had gegeven.

Het gebeurde allemaal in de 70ste minuut. Vijf minuten eerder had de arbiter het duel ook al gestaakt maar na een korte afkoelingsperiode besloot hij toch de wedstrijd te hervatten. Niet lang daarna moest hij zijn vierde rode kaart geven en besloot hij het duel definitief te staken.

In de eerste helft was er niets van te merken dat het duel het einde niet zou halen. Arsenal stond met 2-0 voor. In de tiende minuut had Ussie Nwaneri uit een vrije trap de thuisploeg op voorsprong gezet  en na 25 minuten spelen stond het 2-0. Doelman Nick Ruijmgaart bereikte met een verre uittrap Said Saidi Amor. Die twijfelde geen moment en zorgde voor de ruimere voorsprong. Amor speelde vorig seizoen nog in de hoofdklasse voor Chabab. Arsenal, dat zich ten doel heeft gesteld om te promoveren naar de derde klasse, en New Amsterdam kregen voor het eerst met een rode kaart te maken toen iemand van New Amsterdam vlak voor rust met zijn tweede gele kaart van het veld moest.

rode kaart

De tweede rode kaart was voor ASV Arsenal nadat een speler op appel van de grensrechter van New Amsterdam was weggestuurd vanwege een slaande beweging. Dat gebeurde een kwartier na rust. Vijf minuten later kwam New Amsterdam met negen man te staan nadat een overtreding van achteren werd bestraft met rood. Het was aanleiding voor de scheidsrecht om het duel op dat moment voor het eerst te staken.

Na zijn terugkeer moest ook Arsenal verder met negen man. “Flikker op” werd door de scheidsrechter niet geaccepteerd. Het was het laatste wapenfeit van de wedstrijd die dus na zeventig minuten definitief gestaakt werd. Volgens diverse spelers was dit niet nodig omdat er volgens hun geen aanleiding was dat het duel  zou escaleren.”De spelers van beide teams kennen elkaar wel een beetje, het zag er echt niet naar uit dat het uit de hand zou lopen”, zei een Arsenal speler na afloop.